Το συμβούλιο εθνικής ασφαλείας της κυβέρνησης του πρωθυπουργού του Ισραήλ, του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενέκρινε ομόφωνα χθες Κυριακή σχέδιο για την εντατικοποίηση των ευρείας κλίμακας στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες ισραηλινά ΜΜΕ, επικαλούμενα πηγές τους στην κυβέρνηση.
Στο μεσοδιάστημα θα καταβληθεί προσπάθεια να κλειστεί νέα συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τη Χαμάς, τουλάχιστον σύμφωνα με το ρεπορτάζ.
Πάντα κατά την Times of Israel, εγκρίθηκε επίσης κατά πλειοψηφία σχέδιο για να αρχίσει να εισέρχεται ξανά βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας κατά τρόπο που θα εγγυάται πως δεν θα την καταχράται η Χαμάς.
Το Ισραήλ δεν επιτρέπει τους τελευταίους δυο και πλέον μήνες την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στον πολιορκημένο παραθαλάσσιο παλαιστινιακό θύλακο 2,4 εκατομμυρίων κατοίκων, γεγονός που έχει πυροδοτήσει κατηγορίες ότι χρησιμοποιεί τον λιμό σαν όπλο.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA POOL)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πιάστηκε ο κλέφτης…που κατέστρεψε κιθάρες σε κατάστημα μουσικών οργάνων στις ΗΠΑ!
- Επιδόματα Ιανουαρίου: Ποιά μέρα θα γίνουν οι πληρωμές
- Χατζηδάκης για κινητοποιήσεις αγροτών: «Η κυβέρνηση δεν θα παραμείνει θεατής στα μπλόκα»
- Το «ρεσιτάλ» αυτοσαρκασμού και συγκίνησης του Άνταμ Σάντλερ κατά τη βράβευσή του στο Παλμ Σπρινγκς
- Φρικτό έγκλημα στο Τενεσί: Μητέρα σκότωσε τους δύο ανήλικους γιους και τη γιαγιά της πριν αυτοκτονήσει
- Το Ιράν ζητά την απελευθέρωση του προέδρου της Βενεζουέλας Μαδούρο
- Πρωθυπουργός Γροιλανδίας σε Τραμπ: «Φτάνει τώρα»
- Στο Μόντρεαλ το λάθος πάρκινγκ…πληρώνεται ακριβά! vid
- Hμιβύθιση Ι/Φ σκάφους στην Αντίπαρο – Συνελήφθη ο 32χρονος Τούρκος κυβερνήτης
- Ρώσος γερουσιαστής προειδοποιεί σε σχέση με τις ενέργειες του Τραμπ στην Βενεζουέλα









