Γαλλία: Στην 80ή επέτειο της Απόβασης στη Νορμανδία θα παραστούν Μπάιντεν και Ζελένσκι

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών

“Έκτακτος μηχανισμός” αποτελούμενος από 43.000 αστυνομικούς, χωροφύλακες, πυροσβέστες και στρατιωτικούς θα αναπτυχθεί στη Γαλλία από την 5η έως την 7η Ιουνίου για να εγγυηθεί την ασφάλεια των εκδηλώσεων μνήμης της 80ής επετείου της Απόβασης των συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία, όπου αναμένονται 25 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων.

Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναμένεται να παραστούν σε περίπου 30 εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν τις τρείς αυτές ημέρες στη Βρετάνη και τη Νορμανδία, στη βορειοδυτική Γαλλία, εκ των οποίων η σημαντικότερη στις 6 Ιουνίου κοντά στην Παραλία Ομάχα, στην ακτή της Νορμανδίας, όπου 12.000 και χωροφύλακες θα αναπτυχθούν, διευκρίνισε ο υπουργός Ζεράλντ Νταρμανέν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ένας πλήρης μηχανισμός εξουδετέρωσης εκρηκτικών θα αναπτυχθεί επίσης αποτελούμενος από 80 πυροτεχνουργούς, εκ των οποίων 16 δύτες και 50 ομάδες με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκδήλωση μνήμης της ιστορίας μας“, δήλωσε συνοψίζοντας ο Νταρμανέν.

Επί του παρόντος “καμιά ιδιαίτερη απειλή” όσον αφορά τις εκδηλώσεις αυτές δεν εντοπίστηκε από τις υπηρεσίες πληροφοριών, πρόσθεσε.

Εκτός από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος στη συνέχεια θα παρατείνει την παραμονή του στο Παρίσι, θα παραστούν επίσης ο βασιλιάς της Αγγλίας Κάρολος Γ’ και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αλλά όχι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί