Φωτογραφίες από το νέο υπερόπλο των Αμερικανών

Ο στρατός των ΗΠΑ ίσως αποκάλυψε εικόνες από το όπλο μεγάλου βεληνεκούς SLRC κατά τη διάρκεια κοινής εκδήλωσης περί «επίδειξης εκσυγχρονισμού» με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Εργαστήριο Ερευνών για την Ανάπτυξη των Διοικητικών Δυνάμεων του Στρατού των ΗΠΑ ίσως δημοσίευσε στο Twitter τις πρώτες εικόνες ενός πρωτότυπου όπλου που λέγεται «Στρατηγικό Κανόνι Μακρινής Εμβέλειας (SLRC)».

Συγκεκριμένα, στις σχετικές εικόνες φαίνονται Αμερικανοί και Βρετανοί αξιωματούχοι να συνομιλούν με μια φωτογραφία του SLRC στο βάθος με τον πλήρη σχεδιασμό του αλλά και βασικές ικανότητες να είναι ευδιάκριτα.

Μια εικόνα του όπλου δείχνει ότι μεταφέρεται από ένα συμβατικό στρατιωτικό βαρούλκο 14 τροχών, ενδεχομένως ένα Oshkosh M1070 του τύπου που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά των τανκς, με το όπλο σε δύο ξεχωριστά τεμάχια.

​Σύμφωνα με το σχετικό υλικό της Διοίκησης Μέλλοντος του Στρατού, υποστηρίζεται πως «το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να διεισδύει και να καταστρέφει τις άμυνες του εχθρού A2 / AD [απαγόρευση της πρόσβασης της περιοχής] για να δημιουργήσει ευκαιρίες εκμετάλλευσης».

Το σύστημα, επίσης, αναμένεται να έχει εμβέλεια «πέραν των 1.000 μιλίων», ένα πλήρωμα οκτώ ατόμων ανά πλατφόρμα και είναι σχεδιασμένο να μεταφέρεται δια θαλάσσης και αέρα.

Οι εικόνες ελήφθησαν κατά την κοινή εκδήλωση ΗΠΑ – Ηνωμένου Βασιλείου περί «επίδειξης εκσυγχρονισμού», στο Μέριλαντ, στις 20 Φεβρουαρίου.

Το πρόγραμμα SLRC έχει σχεδιαστεί εν μέρει για να αποτελέσει μια οικονομικά αποδοτική εναλλακτική λύση για ακριβότερα πυρομαχικά, με βλήματα για το σύστημα που αναμένεται να κοστίσουν «μόνο 400.000 ή 500.000 δολάρια» ανά τεμάχιο σε σύγκριση με τους πυραύλους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: Defence Blog, onalert.gr, ΦΩΤΟ unsplash