Σύμφωνα με τους Times of Israel, το Ισραήλ έχει τον πλήρη έλεγχο του εναέριου χώρου της Τεχεράνης: Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έχει επιτύχει «πλήρη αεροπορική υπεροχή» έναντι της ιρανικής πρωτεύουσας Τεχεράνης, δήλωσε o εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, Ταξίαρχος, Έφι Ντέφριν. Πέραν τούτου, σύμφωνα με την Jerusalem Post, o Ντέφριν, ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι η αεροπορία κατέστρεψε το ένα τρίτο των εκτοξευτών βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν, συνολικά 120.
Κάθε εκτοξευτής θα μπορούσε να έχει εκτοξεύσει δεκάδες πυραύλους κατά την διάρκεια του τρέχοντος πολέμου.
Η Ισλαμική Δημοκρατία μπόρεσε να εκτοξεύσει μόνο τους μισούς περίπου πυραύλους που σκόπευε να εκτοξεύσει κατά την διάρκεια της νύχτας, ισχυρίστηκε ο Ντέφριν.
Αυτό σημαίνει ότι για το υπόλοιπο του πολέμου, η ικανότητα του Ιράν να εκτοξεύει περισσότερους πυραύλους ταυτόχρονα θα μειωθεί κατά τουλάχιστον το ένα τρίτο, αν όχι περισσότερο, δεδομένου ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης που διεξήχθη τη νύχτα, η ικανότητα πυρός της Τεχεράνης μειώθηκε περίπου στο μισό, αναφέρει η Jerusalem Post.
Κατά την διάρκεια της νύχτας, ο Ντεφρίν δήλωσε ότι η αεροπορία κατέστρεψε επίσης 20 βαλλιστικούς πυραύλους που ήταν καθ’ οδόν προς εκτόξευση. Αυτό σημαίνει ότι δεδομένου ότι το Ιράν εκτόξευσε 40 βαλλιστικούς πυραύλους, θα είχε εκτοξεύσει τουλάχιστον 60, χωρίς να επεκταθεί στο πόσους πυραύλους έχασε την ικανότητα εκτόξευσης, δεδομένων των απωλειών του στον τομέα των εκτοξευτών πυραύλων.
Σημειώνεται βέβαια πως η ισραηλινή αεράμυνα διαπεράστηκε από πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από το Ιράν και χτύπησαν διάφορα σημεία εντός του Ισραήλ.
photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έρχεται σιδηροδρομική γραμμς που θα συνδέει το Κατάρ με το Ριάντ – Θα εξυπηρετεί 10 εκατ. επιβάτες κατ’ έτος
- Σε λειτουργία η Β’ Φάση του Ψηφιακού Δελτίου Αποστολής – Πλήρης Ψηφιοποίηση της Διακίνησης Αποθεμάτων
- Η Τουρκία θα εγγυηθεί τη ροή του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ουγγαρία, σύμφωνα με τον Όρμπαν
- Πότε θα πουν στην Δύση την αλήθεια για την Ρωσία; Αυτό ανακοίνωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός
- Θεσσαλονίκη: Ξεκινά η αναβάθμιση των τριών βασικών οδικών αξόνων που οδηγούν προς Πανόραμα και Χορτιάτη
- «myNAFTILIAlive» Οι ναυτικοί μπορούν να προγραμματίζουν τα ραντεβού τους για 8 επιπλέον διαδικασίες
- Ο… «θίασος» των Στάρμερ, Μακρόν, Μερτς και Ζελένσκι συναντήθηκε στο Λονδίνο για το ουκρανικό
- Τι δήλωσε ο Κ. Χατζηδάκης για το υγροποιημένο φυσικό αέριο που θα έρχεται από τις ΗΠΑ
- Βυθισμένο πλοίο αναψυχής με επιγραφές στα ελληνικά του 1ου μ.Χ. αι. βρέθηκε στον βυθό της Αλεξάνδρειας
- Με τον Τραμπ για τη Γάζα θα συναντηθεί λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου ο Νετανιάχου









