Εξελίξεις! Η Τουρκία ενεργοποιεί μέρος των S-400 – Τι σχεδιάζουν πίσω από την πλάτη του Πούτιν;

Κίνηση που θα επιφέρει μία σειρά από εξελίξεις στη γειτονιά μας!

Για πρώτη φορά οι Τούρκοι μέσω επίσημων χειλιών κάνουν λόγο για ενεργοποίηση των παραδοθέντων από τη Ρωσία S-400.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Tass, ο επικεφαλής της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας ,Ismail Demir, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του πως τέθηκαν σε λειτουργία «ορισμένα συστήματα των S-400»:

«Η διαδικασία ανάπτυξης των S-400 συνεχίζεται και ορισμένα σημαντικά συστήματα έχουν τεθεί σε λειτουργία»

Το ρωσικό πρακτορείο δεν διευκρινίζει το που και πώς, ωστόσο δίνει σημαντικότατες πληροφορίες αναφορικά με το δόλιο σχέδιο των Τούρκων που εν δυνάμει θα μπορούσε να καταστρέψει τη λυκοφιλία με τη Ρωσία.

Το Tass στέκεται μεταξύ άλλων στις «ύποπτες» δηλώσεις του Ismail Demir, ο οποίος είπε ευθέως πως η Άγκυρα επιθυμεί τον αποκλεισμό των Ρώσων αξιωματούχων από τους παραδοθέντες S-400.

Πιο συγκεκριμένα:

«Η Ρωσία δεν θα έχει «την επιθυμητή πρόσβαση» στα συστήματα των S-400 που αναπτύσσονται στην Τουρκία. Αν και η συμφωνία για τις παραδόσεις περιλαμβάνει διατάξεις για την εκπαίδευση του τουρκικού προσωπικού, την τεχνική συντήρηση και την τεχνική υποστήριξη, το ρωσικό προσωπικό δεν θα είναι σε θέση να αποκτήσει την επιθυμητή πρόσβαση στους S-400»

(screenshot)

Στην Τουρκία ξέρουν πολύ καλά πως αν δεν το «εγκρίνουν πρώτα οι Ρώσοι» κανένας πύραυλος τύπου S-400 δεν πρόκειται να σηκωθεί από το έδαφος.

Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που , όπως οι ίδιοι παραδέχονται, θέλουν οι Ρώσοι να έχουν περιορισμένη ή και ανύπαρκτη πρόσβαση στους παραδοθέντες πυραύλους.

Το μέλλον κρύβει όλο εκπλήξεις και το μόνο σίγουρο είναι πως με αυτές τις δόλιες ενέργειες των Τούρκων η λυκοφιλία τους με τον Β.Πούτιν δεν θα «περπατήσει» αρκετά.

(φωτο:screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί