Έτοιμοι να χτυπήσουν οποιοδήποτε πλοίο ελληνικών συμφερόντων είναι οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, οι αντάρτες της Υεμένης, που τους τελευταίους μήνες βρίσκονται σε ανοικτό πόλεμο με το Ισραήλ και τους συμμάχους του, έφτασαν στο σημείο να στέλνουν μέχρι και… απειλητικά μηνύματα στις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες.
Στα email τους προειδοποιούν για επιθέσεις στα πλοία «που παραβιάζουν την απαγόρευση διέλευσης».
Θυμίζουμε πως στο στόχαστρο των Χούθι έχουν τεθεί πολλά φορτηγά πλοία που είτε έφεραν την ελληνική σημαία είτε ήταν ελληνικών συμφερόντων.
«Το υπό ελληνική διαχείριση πλοίο είχε παραβιάσει την απαγόρευση διέλευσης που επιβλήθηκε από τους Χούθι ελλιμενίζοντας σε ένα ισραηλινό λιμάνι και θα στοχοποιούνταν άμεσα από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Υεμένης σε οποιαδήποτε περιοχή κρίνουν κατάλληλη», έγραφε ένα από τα μηνύματα που επικαλείται το Reuters και που είχε σταλεί στην επαγγελματική διεύθυνση email διευθυντή ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας.
Μάλιστα το συγκεκριμένο email, που σύμφωνα πάντα με το Reuters είχε σταλεί τον περασμένο Μάιο, απειλούσε με «κυρώσεις» πλοία ολόκληρου του ελληνικού στόλου εάν το πλοίο εξακολουθούσε να παραβιάζει τις απαγορεύσεις των Χούθι.
«Το προειδοποιητικό μήνυμα ήταν το πρώτο από δώδεκα όλο και πιο απειλητικά email που στάλθηκαν σε τουλάχιστον έξι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες από τον Μάιο εν μέσω αυξανόμενης γεωπολιτικής έντασης στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με έξι πηγές του κλάδου με άμεση γνώση των email και δύο με έμμεση γνώση».
Το πρόβλημα στην Ερυθρά Θάλασσα είναι μεγάλο, καθώς οι επιθέσεις των Χούθι σε ελληνικά πλοία αφορά σχεδόν το 30% (!!) των συνολικών επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου.
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Όταν η τρέλα «φοράει νυφικό»: Τα πιο παράξενα πράγματα που έχουν παντρευτεί οι άνθρωποι
- Το ΑΠΘ «εκτοξεύεται» στο διάστημα με τον νανοδορυφόρο PeakSat
- Ευρώπη-Ουκρανία/Ιράν: Η πραγματικότητα σε σχέση με την πολιτική που ακολουθείται
- Θεσσαλονίκη: Υπό κράτηση παραμένει η 77χρονη μετά το θάνατο του 82χρονου συζύγου της στα Κουφάλια
- Σοκ στην Αγία Παρασκευή: 19χρονος εκβίαζε ανηλίκους – Τους είχε αποσπάσει πάνω από 11.000 ευρώ
- Η ισραηλινή αστυνομία εμπόδισε τον Καθολικό Πατριάρχη Ιεροσολύμων να εισέλθει στον Πανάγιο Τάφο
- Απίστευτο: Οπαδός της Εθνικής Αγγλίας πουλάει το σπίτι του για να ακολουθήσει την ομάδα στο Μουντιάλ
- Ο απίστευτος λόγος που οι αρχές του Ιράν έκλεισαν καταστήματα αλυσίδας καφέ στην Τεχεράνη – ΦΩΤΟ
- ΠΑΣΟΚ: Με την ψηφοφορία για την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής ολοκληρώνεται το 4ο Συνέδριο του κόμματος
- Συναγερμός στο Παρίσι για την απόπειρα επίθεσης εναντίον αμερικανικής τράπεζας – Δύο νέες συλλήψεις









