Ετοιμασίες πολέμου!!! Η Κίνα βύθισε τα καλύτερα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ σε προσομοίωση

Προσομοίωσε για πρώτη φορά πολεμική σύγκρουση με τους Αμερικανούς το Πεκίνο!!! Διαβάστε το σενάριο...

Μία προσομοίωση πολέμου έφερε αντιμέτωπα τα κινεζικά υπερηχητικά όπλα ενάντια στο νεότερο αεροπλανοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, το USS Gerald R. Ford, σύμφωνα με το South China Morning Post!!!

Σε αυτό το εικονικό «παιχνίδι πολέμου», οι κινεζικές δυνάμεις βύθισαν το στόλο των πλοίων που συνόδευαν το USS Gerald R. Ford μαζί με το ίδιο το αεροπλανοφόρο, ρίχνοντας 24 υπερηχητικούς πυραύλους 

Στο σενάριο, τα αμερικανικά πλοία δέχονται επίθεση, καθώς δεν σταμάτησαν να προσεγγίζουν ένα νησί που διεκδικεί η Κίνα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις.

Είναι η πρώτη φορά που δημοσιοποιούνται τα αποτελέσματα προσομοιωμένων υπερηχητικών χτυπημάτων εναντίον στόλου των ΗΠΑ.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Cao Hongsong από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Κίνας, είπαν ότι σχεδόν κάθε πλοίο επιφανείας των ΗΠΑ καταστράφηκε από την επίθεση και τελικά βυθίστηκε στην προσομοίωση.

«Τα πολεμικά παιχνίδια δείχνουν ότι ομάδες πολεμικών πλοίων και αεροπλανοφόρων των ΗΠΑ –που προηγουμένως θεωρούνταν αβύθιστα από τα συμβατικά όπλα– θα μπορούσαν να «καταστραφούν με βεβαιότητα» από έναν σχετικά μικρό αριθμό υπερηχητικών χτυπημάτων», είπαν.

Στην προσομοίωση, οι κινεζικές δυνάμεις εκτόξευσαν 24 υπερηχητικούς αντιπλοϊκούς πυραύλους από έξι τοποθεσίες από την νότια Κίνα έως την έρημο Γκόμπι. 

«Ο κινεζικός στρατός επέδειξε «ασυνήθιστη ανδρεία στην εξελιγμένη στρατηγική εκτόξευσης», η οποία αφορούσε μια σχεδιασμένη περίπλοκη επίθεση τριών κυμάτων με σκοπό να εξαπατήσει και να ξεπεράσει τα τρομερά αμυντικά συστήματα της ομάδας αεροπλανοφόρων των ΗΠΑ», τονίζεται στο ρεπορτάζ!!!

Ο στόλος των ΗΠΑ στο πολεμικό παιχνίδι αποτελούνταν από έξι πλοία επιφανείας, που επιλέχθηκαν για την «απαράμιλλη δύναμη και την προηγμένη τεχνολογία τους».

Οι στρατιωτικοί σχεδιαστές επέλεξαν πλοία που θεωρούνται τα καλύτερα του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ – το CVN-78 Gerald R. Ford, συνοδευόμενο από ένα καταδρομικό κλάσης CG56 Ticonderoga το San Jacinto και τέσσερα αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων πυραύλων κατηγορίας DDG-103 Arleigh Burke Flight IIA.

 Τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ένα πρωτοποριακό σύστημα ηλεκτρομαγνητικής εκτόξευσης και υπερσύγχρονα συστήματα ραντάρ και ηλεκτρονικού πολέμου.

Αυτές οι εξελιγμένες τεχνολογίες ανιχνεύουν εισερχόμενες απειλές, ενώ πολλαπλά στρώματα θωράκισης και προστατευτικών συστημάτων έχουν σχεδιαστεί για να μειώνουν τον αντίκτυπο των επιθέσεων πυραύλων και άλλων δυνάμεων πυρός του εχθρού.

Τα καταδρομικά και τα αντιτορπιλικά της ομάδας κρούσης ήταν επίσης εξοπλισμένα με προηγμένα όπλα και αμυντικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων ραντάρ που μπορούσαν να ανιχνεύσουν εισερχόμενες απειλές ενώ ταυτόχρονα παρακολουθούσαν πολλαπλούς στόχους, είπαν οι ερευνητές.

Ενώ η αυθεντικότητα των δεδομένων που χρησιμοποιούνται στα πολεμικά παιχνίδια δεν μπορεί να επαληθευτεί ανεξάρτητα, ορισμένοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες έκριναν ότι οι πληροφορίες για την απόδοση των εν λόγω όπλων φαίνονται αξιόπιστες.

«Η ακρίβεια των δεδομένων που χρησιμοποιούνται στις προσομοιώσεις πολεμικών παιχνιδιών είναι κρίσιμη για τη χρησιμότητά τους στην αξιολόγηση πιθανών σεναρίων», είπε ένας μηχανικός της βιομηχανίας αεροδιαστημικής άμυνας με έδρα το Πεκίνο, ο οποίος προτίμησε να κρατήσει κρυφή την ταυτότητά του λόγω της ευαισθησίας του ζητήματος.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι η κινεζική ερευνητική ομάδα επανέλαβε την προσομοίωση 20 φορές για να ελαχιστοποιήσει την αβεβαιότητα.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-NTB

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί