• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έτοιμα είναι υποβρύχια του ΠΝ να απαντήσουν στην τουρκική προκλητικότητα

Έτοιμα είναι υποβρύχια του ΠΝ να απαντήσουν στην τουρκική προκλητικότητα

Έτοιμα είναι υποβρύχια του ΠΝ να απαντήσουν στην τουρκική προκλητικότητα, καθώς τις επόμενες ημέρες θα βγουν στο ανατολικό Αιγαίο περιμένοντας… τους Τούρκους.

 

Είναι σαφές, πως το ΠΝ προετοιμάζεται και ταυτόχρονα θέλει να δείξει στην απέναντι πλευρά ποιος ήταν είναι και θα είναι το »αφεντικό» στο Αιγαίο.

Σήμερα, το Πολεμικό Ναυτικό (Π.Ν.) έχει καταφέρει αριθμητική αλλά και ποιοτική ισορροπία συγκριτικά με το Τουρκικό Ναυτικό (TDK) με 11 έναντι 14 μονάδων εκ των οποίων οι τέσσερις ελληνικές είναι νεώτερης γενιάς. Συγκριτικά η Τουρκία δεν διαθέτει κανένα υποβρύχιο με σύστημα ΑΙΡ (προς το παρόν). Όλα τα τουρκικά υποβρύχια ανήκουν στην οικογένεια U-209 με διαφορετικά εκτοπίσματα (έξι κλάσης “Atilay” με εκτόπισμα 1.200 τόνους, τέσσερα κλάσης “Preveze” με εκτόπισμα 1.400 τόνους και τέσσερα κλάσης “Gur”). Το Τουρκικό Ναυτικό αναμένει τις παραδόσεις των πρώτων υποβρυχίων «214» τα επόμενα 3 με 4 χρόνια. Το Τουρκικό Ναυτικό ναι μεν διαθέτει παλαιές τεχνολογικά μονάδες πλην όμως ανήκουν όλα σε νέες ναυπηγήσεις με σχετικά χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. Προς το παρόν το ελληνικό Π.Ν διαθέτει το τεχνολογικό προβάδισμα και μια πολύ ικανοποιητική ποσοτική αναλογία δυνάμεων.

Ταυτόχρονα ο σύμβουλος του Ρ. Τ. Ερντογάν Yigit Bulut, μιλώντας στον κανάλι TRT υποστήριξε ότι η Τουρκία κατά 70% είναι ανεξάρτητη στην αμυντική τεχνολογία και πως αναπτύσσει πυραύλους οι οποίοι μπορούν να πλήξουν χώρες της ΕΕ.

Πρόκειται σαφέστατα για μια ευθεία απειλή κατά της χώρας μας δείχνοντας πως οι Τούρκοι τραβάνε πλέον το σχοινί.

Την ίδια στιγμή, τα τουρκικά ΜΜΕ συνεχίζουν τα προβοκατόρικα δημοσιεύματα και ισχυρίζονται πως οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, παρα τις αντίξοες συνθήκες περιμένουν ανά πάσα ώρα στιγμή το Ελληνικό ΠΝ στα Ίμια.

Δύο πολεμικά πλοία που ανήκουν στη Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων, βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αποτροπή πιθανών νέων παραβιάσεων των ελληνικών δυνάμεων που εισέρχονται στα τουρκικά χωρικά ύδατα(!) αναφέρει το δημοσίευμα.

Μάλιστα αναφέρουν ότι ένα τουρκικό πλοίο διέσχισε ανενόχλητο τα Ίμια, ενώ σκάφος του Λιμενικό Σώματος της Τουρκίας 20 λεπτά αργότερα έκανε… βόλτα από τα Ίμια. Ένα από τα τουρκικά πολεμικά πλοία, περιμένουν μπροστά από Çatal Ada, αναχώρησε από τον τόπο όπου ήταν. Το τουρκικό πολεμικό πλοίο, το οποίο διέσχισε μια περιοχή πολύ κοντά στους κοραλλιογενείς Kardak, συνέχισε την πορεία του από τα ανοίγματα Gumusluk.

Είναι ενδεικτικό ότι οι Τούρκοι θα στήσουν νέα προβοκάτσια και τα δημοσιεύματα εντάσσονται στα πλαίσια του λεγόμενου ψυχολογικού πολέμου, με σκοπό να δείξουν στην τουρκική κοινωνία, ότι το τουρκικό κράτος έχει το πάνω χέρι στο Αιγαίο.

πενταπόσταγμα