Την πληροφορία έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν, μιλώντας στο TRT, το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο της Τουρκίας.
«Ο Πρόεδρός μας καταβάλλει έντονη διπλωματική προσπάθεια στο διεθνές στερέωμα. Ο πρόεδρός μας μόλις ολοκλήρωσε τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Μαχμούντ Αμπάς», δήλωσε ο Φαχρετίν Αλτούν, μεταφέροντας ότι ο Ερντογάν είπε στον Παλαιστίνιο ηγέτη πως ό,τι κι αν συμβεί, η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι σταθερά «απέναντι στις βάρβαρες επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα και το Ισραήλ θα πληρώσει το τίμημα γι’ αυτή τη σκληρότητα».
Ο Φαχρετίν Αλτούν ανέφερε ακόμη ότι ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε επίσης τα εξής: «Πρέπει να κινητοποιήσουμε όλα τα μέσα για την κατάπαυση του πυρός, συμπεριλαμβανομένης της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».
Ο πρόεδρος Ερντογάν φέρεται να τόνισε επίσης ότι πρέπει να υπάρξει συνοχή μεταξύ όλων των παλαιστινιακών ομάδων και το Ισραήλ πρέπει να καταπολεμηθεί με ενότητα.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ / EPA-SPUTNIK/POOL)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σύμβουλος Πούτιν: Οι ειρηνοποιοί θα επικρατήσουν
- Ποιοί ευνοούνται περισσότερο από τους πολέμους;
- Κλοπή 3 πινάκων από μουσείο κοντά στην Πάρμα της Ιταλίας
- Επιστήμονες ανακάλυψαν τεράστιο απολίθωμα δεινοσαύρου 66 εκατομμυρίων ετών – μαζί με το δέρμα του! (Photo)
- Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας από 1η Απριλίου – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
- Επίθεση των Φρουρών της Επανάστασης σε βιομηχανία στο νότιο Ισραήλ
- Ανακαλύφθηκε άθικτο ελληνικό πλοίο 2.400 ετών στη Μαύρη Θάλασσα – Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι ερευνητές (Photo)
- Περισσότεροι από 1.200 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο από την έναρξη του πολέμου
- Υπό έλεγχο η φωτιά σε ρωσικό λιμάνι που διαχειρίζεται χιλιάδες βαρέλια πετρελαϊκών εξαγωγών – Προκλήθηκε από ουκρανικό drone
- Πακιστάν: Ενώ μιλούσαν για πόλεμο… συνέβη αυτό (ΒΙΝΤΕΟ)









