• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έρχονται τα μαχητικά έκτης γενιάς! Έτσι είναι το cockpit του αεροσκάφους που θα εκθρονίσει τα F-35 (VIDEO)

Έρχονται τα μαχητικά έκτης γενιάς! Έτσι είναι το cockpit του αεροσκάφους που θα εκθρονίσει τα F-35 (VIDEO)

Διαθέτοντας ήδη μαχητικά πέμπτης γενιάς F-35, Βρετανία και Ιταλία εργάζονται πυρετωδώς για το «θυελλώδες» μαχητικό Tempest 6ης γενιάς

Τα σχέδια της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας για το μαχητικό έκτης γενιάς ίσως περιλαμβάνουν “εξωπραγματικά” χαρακτηριστικά, όπως αυξημένες stealth ιδιότητες, ικανότητες πτήσης με αλλά και χωρίς πιλότο, καθοδήγηση drones, καθώς και υπερηχητικά ή ενεργειακά όπλα!

Με τον κωδικό «Team Tempest», και αρχικό προϋπολογισμό σχεδιασμού 2 δισ. λίρες στερλίνες, το σχέδιο αποτελεί συνεργασία του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, της BAE Systems, της Rolls-Royce, της ιταλικής Leonardo S.p.A. και της MBDA με στόχο το 2020 να έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο του μαχητικού και ως το 2025 να υπάρχει πρωτότυπο, ώστε ως το 2035 να ενταχθεί ενεργά στην RAF.

Η βρετανική «Θύελλα» στοχεύει να αντικαταστήσει τα Typhoon και τα F-35, καθώς τα χαρακτηριστικά του – θεωρητικά τουλάχιστον – είναι απολύτως ανώτερα από αυτά του αμερικανικού stealth μαχητικού. Η Βρετανία μάλιστα με το «Tempest» επιδιώκει να εκθρονίσει το F-35 από την κορυφή των πλέον εξελιγμένων μαχητικών αεροσκαφών στον κόσμο.

Τα τελευταία βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο δείχνουν πως μπορεί να είναι το εσωτερικό των μαχητικών 6ης γενιάς.


Με πληροφορίες από onalert/photo: video screenshot