Έρχεται ο «Δράκος»: «Τα κινεζικά στρατεύματα δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά στα πολωνικά σύνορα»!

Τι ανακοίνωσε το Πεκίνο

Το κινεζικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της Κίνας και της Λευκορωσίας θα πραγματοποιήσουν κοινές ασκήσεις με το όνομα Eagle Assault-2024 στην Βρέστη της Λευκορωσίας, κοντά στα πολωνικά σύνορα. Αυτές οι ασκήσεις, που θα διαρκέσουν μέχρι τα μέσα Ιουλίου, αποτελούν μέρος ενός ετήσιου σχεδίου και μιας συμφωνίας μεταξύ των δύο κρατών! Η είδηση μεταδίδεται και από δυτικά μέσα, όπως ο Guardian!

Οι συμμετέχοντες και από τις δύο πλευρές θα συμμετάσχουν σε μικτές ασκήσεις εκπαίδευσης και πρακτικές εργασίες όπως η διάσωση ομήρων και οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις. Στόχος είναι η ενίσχυση του επιπέδου εκπαίδευσης των εμπλεκόμενων στρατιωτών και η εμβάθυνση της ρεαλιστικής συνεργασίας μεταξύ των στρατών των δύο χωρών, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας ανέφερε ότι προσωπικό του  Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA)  της Κίνας έφτασε στην Λευκορωσία για να συμμετάσχει στις κοινές αντιτρομοκρατικές ασκήσεις που έχουν προγραμματιστεί έως τις 19 Ιουλίου.

Ο ειδικός σε θέματα διεθνών υποθέσεων Radosław Pyffel σχολίασε την κατάσταση, λέγοντας ότι ενώ οι ασκήσεις μπορεί να είναι ρουτίνας, θα μπορούσαν ενδεχομένως να οδηγήσουν σε διάφορα αποτελέσματα:

«Το ντεμπούτο των κινεζικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Πολωνία και συγκεκριμένα στην Μπρεστ και στο Μπαράνοβιτσε. Ίσως αυτά να είναι απλώς ασκήσεις, (…) ίσως πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό! (…) Ωστόσο, ένα πράγμα είναι βέβαιο: τα κινεζικά στρατεύματα δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά στα πολωνικά σύνορα (μάλλον;) στην ιστορία. Ακόμα κι αν πρόκειται μόνο για μία (ενδιαφέρουσα, αλλά όχι πολύ σημαντική στρατιωτική) άσκηση, υπάρχουν νέες παραλλαγές της κατάστασης που πιθανότατα (πρέπει) να ληφθούν υπόψη. Καλώς ήρθατε στον νέο κόσμο».

Σε μια εποχή που ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει δείξει έναν αυξανόμενο ρόλο των drones στον πόλεμο, όπως όλα δείχνουν οι Κινέζοι έρχονται και αυτοί να εκπαιδευτούν, εκτός των άλλων, για τα καλά σε τέτοιες τεχνολογίες σύγχρονης μάχης, καθώς ο πόλεμος αλλάζει! Και φυσικά το κατάλληλο πεδίο είναι η Ουκρανία! Η Κίνα πάντως έχει εντυπωσιάσει με τα σμήνη drone της στο παρελθόν!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί