Σήμερα Τρίτη, η τουρκική πολεμική αεροπορία προχώρησε σε τρεις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και σε 12 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.
Το αξιοσημείωτο από τη σημερινή στρατιωτική δράση της Τουρκίας είναι ότι πάνω από το αρχιπέλαγος σημειώθηκαν επτά εικονικές αερομαχίες με τα ελληνικά αεροσκάφη που σηκώθηκαν για να αναχαιτίσουν τα τουρκικά.
Συνολικά, πάνω από το Αιγαίο πέταξαν σήμερα 18 τουρκικά αεροσκάφη (δύο κατασκοπευτικά CN 235, τέσσερα ελικόπτερα και 12 μαχητικά F-16 εκ των οποίων τα οκτώ ήταν οπλισμένα).
Τα τουρκικά αεροσκάφη κινήθηκαν σε Βορειοανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο και όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
(protothema – φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Οι 3 πανέμορφες γάτες που έχουν γίνει φαινόμενο! Χαμός όπου εμφανίζονται, vid
- Πώς να φορτώσετε σωστά και με ασφάλεια το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού
- Μέση Ανατολή: Η πολιτική των ΗΠΑ αποτελεί πηγή απρόβλεπτων κινδύνων, σύμφωνα με τον Γάλλο ΥΠΕΞ
- Σοκ σε επίδειξη με φλόγες στην Κίνα: Χορεύτρια παραλίγο να καεί ζωντανή – BINTEO
- Διάσημη ινφλουένσερ με εκατομ. ακολούθους πέθανε «απροσδόκητα» σε ηλικία 26 ετών
- Κ. Τσουκαλάς: Πανικόβλητη η κυβέρνηση
- Στη Σύρο θα παρακολουθήσει τον Επιτάφιο και την Ανάσταση ο Κ. Τασούλας
- Ανακοίνωση της THEMA για την ακινητοποίηση συρμού στο μετρό Θεσσαλονίκης
- Στην ελίτ της παγκόσμιας γαστρονομίας η Ελλάδα – Μεγάλη πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής 2026
- Αυτό είναι το πιο viral καφέ της Ταϊλάνδης! ΒΙΝΤΕΟ









