Επιτυχής πτητική δοκιμή του αμερικανικού πολυχητικού HAWC (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Raytheon Missiles & Defense σε συνεργασία με την Northrop Grumman ολοκλήρωσαν επιτυχώς τη 2η πτητική δοκιμή του πολυηχητικού scramjet Hypersonic Air-breathing Weapon Concept (HAWC), βάσει του σχετικού προγράμματος που “τρέχει” το Defense Advanced Research Projects Agency της αμερικανικής αεροπορίας. Η πτητική δοκιμή εκτελέστηκε με απόλυτη επιτυχία και εξήχθησαν πολύτιμα συμπεράσματα για την εξέλιξη του […]

Η Raytheon Missiles & Defense σε συνεργασία με την Northrop Grumman ολοκλήρωσαν επιτυχώς τη 2η πτητική δοκιμή του πολυηχητικού scramjet Hypersonic Air-breathing Weapon Concept (HAWC), βάσει του σχετικού προγράμματος που “τρέχει” το Defense Advanced Research Projects Agency της αμερικανικής αεροπορίας.

Η πτητική δοκιμή εκτελέστηκε με απόλυτη επιτυχία και εξήχθησαν πολύτιμα συμπεράσματα για την εξέλιξη του όπλου. “Η δοκιμή απέδειξε ότι προχωρούμε με ταχύτητα προς την ωρίμανση μιας φτηνής τεχνολογίας scramjet η οποία αποτελεί την βάση για τα όπλα air-breathing”, ανέφερε κορυφαίο στέλεχος της Raytheon Missiles & Defense.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, μετά την άφεση του όπλου από το αεροσκάφος φορέα και την πτήση του με πολυηχητική ταχύτητα με την χρήση του scramjet, η πλατφόρμα πέταξε βάσει της προδιαγεγραμμένης τροχιάς, ειδικά σχεδιασμένη για να οδηγήσει το όπλο στα όριά του, προς εξαγωγή των πλέον χρήσιμων συμπερασμάτων.

“Η δεύτερη δοκιμή αποτελεί ένα μεγάλο βήμα προς την τεχνολογία των κινητήρων scramjet. Σχεδόν 20 χρόνια ανάπτυξης της εν λόγω τεχνολογίας αποδίδουν τώρα καρπούς”, ανέφερε στέλεχος της Northrop Grumman.

Οι κινητήρες Scramjet χρησιμοποιούν την υψηλή ταχύτητα της πλατφόρμας φορέα ώστε ο ατμοσφαιρικός αέρας να συμπιέζεται στον θάλαμο καύσης πριν την καύση με αποτέλεσμα ένα είδος αλυσιδωτής αντίδρασης που επιτρέπει επίτευξη ταχυτήτων άνω των 5 Mach. Χρησιμοποιεί επίσης κοινά καύσιμα.

defence-point, scr

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί