Επιτυχής εκτόξευση του αεροσκάφους Χ-37Β στις Η.Π.Α. (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε η επίσημη εκτόξευση του μη επανδρωμένου διαστημικού αεροσκάφους X-37 B μετά την αναβολή της εκτόξευσής του το Σάββατο λόγο των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή του ακρωτηρίου Κανάβεραλ στη Φλόριντα. Το κατασκευασμένο από την Boeing διαστημικό αεροσκάφος είναι μη επανδρωμένο και εκτοξεύεται προς το διάστημα κάθετα ενώ προσγειώνεται κανονικά κατά την επιστροφή του σε αεροδιάδρομο […]

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε η επίσημη εκτόξευση του μη επανδρωμένου διαστημικού αεροσκάφους X-37 B μετά την αναβολή της εκτόξευσής του το Σάββατο λόγο των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή του ακρωτηρίου Κανάβεραλ στη Φλόριντα.

Το κατασκευασμένο από την Boeing διαστημικό αεροσκάφος είναι μη επανδρωμένο και εκτοξεύεται προς το διάστημα κάθετα ενώ προσγειώνεται κανονικά κατά την επιστροφή του σε αεροδιάδρομο καθιστώντας το επαναχρησιμοποιήσιμο.

Το αεροσκάφος πάντως καλύπτει ένα πέπλο μυστηρίου αφού δεν έχουν γίνει γνωστές οι δυνατότητές του. Στην τελευταία του αποστολή το αεροσκάφος παρέμεινε σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη για 780 μέρες με τους υπεύθυνους του προγράμματος της USAF να αναφέρουν την κλασσική γενικόλογη αιτιολόγηση ότι έμαθαν πολλά από το αεροσκάφος.

Εικάζεται ότι με το αεροσκάφος μελετάται η μεταφορά ηλιακής ενέργειας από το διάστημα στη Γη με τη χρήση μικροκυμάτων  προς κάποιον επίγειο σταθμό συλλογής ενέργειας πράγμα αρκετά επαναστατικό τεχνολογικά (θυμίζουμε την ασύρματη μεταφορά ενέργειας από τον Τέσλα στις αρχές του 20ου αιώνα η οποία έμεινε άγνωστη).

Ακόμα μία εφαρμογή που πιστεύεται ότι ίσως αξιοποιεί το διαστημικό αυτό αεροσκάφος είναι της διαστημικής αεράμυνας, δηλαδή της καταστροφής εχθρικών δορυφόρων, εντοπισμού βαλλιστικών πυραύλων  ή και εκτόξευσης βλημάτων από το διάστημα προς τη Γη. Ωστόσο, τίποτα από όλα αυτά δε μπορεί να αποδειχθεί αφού η USAF κρατά τα χαρτιά της ερμητικά κλειστά.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε την εκτόξευση του πυραύλου και την πορεία του στο διάστημα μέχρι την αποκοπή του πρώτου μέρους του οπότε και η USAF έληξε την αναμετάδοση λόγο απόρρητων δεδομένων.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί