Επικεφαλής Ντονέτσκ: “Δεν υπάρχουν ενδείξεις για υποχώρηση των Ουκρανών από το Μπακχμούτ”

Θα τους αφήσει εκεί ο Ζελένσκι να κατασφαγούν;

Η κατάσταση για τις ρωσικές δυνάμεις που προσπαθούν να καταλάβουν την ουκρανική πόλη Μπαχμούτ είναι «δύσκολη», διότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το Κίεβο είναι έτοιμο να δώσει εντολή για αποχώρηση των στρατευμάτων του, δήλωσε σήμερα ο διορισμένος από τη Ρωσία επικεφαλής του Ντονέτσκ.

Η Ρωσία, που αναφέρει την πόλη με το όνομα Αρτιομόφσκ που είχε κατά τη σοβιετική εποχή, δηλώνει ότι η κατάληψή της θα της επιτρέψει να εξαπολύσει περισσότερες επιθέσεις βαθύτερα μέσα στο ουκρανικό έδαφος.

«Η κατάσταση στο Αρτιομόφσκ παραμένει περίπλοκη και δύσκολη», δήλωσε σήμερα ο Ντένις Πoυσίλιν, ο διορισμένος από τη Ρωσία κυβερνήτης στην επαρχία του Ντονέτσκ, σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση.

«Δηλαδή, δεν βλέπουμε να υπάρχει κάποια υπόθεση ότι ο εχθρός πρόκειται απλά να αποσύρει στρατεύματα», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της οργάνωσης μισθοφόρων Wagner, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, δήλωσε ότι οι δυνάμεις του έχουν τον έλεγχο πρακτικά της μισής πόλης.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει κατ’ επανάληψη πει ότι δεν θα αποσύρει τα στρατεύματά του από το Μπαχμούτ, παρόλο που το Κίεβο και αξιωματούχοι της Δύσης υποβαθμίζουν τη στρατηγική σημασία της πόλης.

(απεμπε – freepik photo)

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί