• Αρχική
  • Άρθρα
  • Επιχειρήσεις Πορτογαλικών Ειδικών Δυνάμεων κατά ανταρτών στην Αφρική (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιχειρήσεις Πορτογαλικών Ειδικών Δυνάμεων κατά ανταρτών στην Αφρική (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πόλεμος εξελίσσεται και όπως είναι αναμενόμενο, οι τακτικές που χρησιμοποιεί το πεζικό αναβαθμίζονται και προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα όπως είναι η χρήση drones για την επιτήρηση του πεδίου της μάχης και ειδικότερα των θέσεων και των κινήσεων του εχθρού εκτός από το γενικότερο έλεγχο του πεδίου.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε  την επιχείρηση ενός τμήματος Πορτογάλων αλεξιπτωτιστών οι οποίοι επιχειρούν στα πλαίσια του Ο.Η.Ε. κατά ανταρτών σε κεντρική αφρικανική χώρα. Η επιχείρηση ξεκινά με την  ανάπτυξη του  μικρού drone  επιτήρησης  το οποίο δίνει άμεση εικόνα στους διοικητές της επιχείρησης οι οποίοι δίνουν και τις ανάλογες εντολές αφού εντοπίζεται η θέση που έχουν σταθμεύσει οι αντάρτες και ο αριθμός τους. Η όλη επιχείρηση ενισχύεται από την παρουσία εναέριας υποστήριξης από το ελικόπτερο.

Η ομοχειρία του όλμου τάσσεται στο πεδίο πριν την έναρξη ώστε να ξεκινήσει τα υποστηρικτικά πυρά κατά των ανταρτών ενώ η επίθεση εξαπολύεται με τη χρήση τεθωρακισμένων οχημάτων τα οποία μεταφέρουν με ασφάλεια το πεζικό στο πεδίο.  Το πορτογαλικό τμήμα επιτίθεται με την υποστήριξη του όλμου, αποβιβάζεται των οχημάτων του και ανοίγεται στο πεδίο ενώ υπάρχει διαρκής εικόνα από το drone και το ελικόπτερο. Η ύπαρξη όπλων RPG είναι αυτή που κάνει τους Πορτογάλους να καλέσουν σε υποστήριξη το ελικόπτερο με τους αντάρτες να αποχωρούν τάχιστα από το πεδίο μη μπορώντας να αντιμετωπίσουν το ανώτερο πορτογαλικό τμήμα.  Η επιχείρηση αυτή έχει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς συνδυάζει όλα τα βασικά στοιχεία του σύγχρονου πολέμου και μας δείχνει τη σημασία τους.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.