Επέστρεψε στην ενεργό δράση και το τελευταίο F-16 που είχε υποστεί βλάβες από πλημμύρα σε Ισραηλινή Αεροπορική Βάση(ΦΩΤΟ)

Τον περασμένο Ιανουάριο μία ισχυρή νεροποντή έπληξε την αεροπορική βάση Hatzor με αποτέλεσμα πολλαπλά F-16 της Ισραηλινής Αεροπορίας να βουλιάξουν κυριολεκτικά μέσα στα νερά θέτωντας τα ακριβά μαχητικά εκτός μάχης. Προβλήματα λέμε ότι συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες, στην προκειμένη περίπτωση, στην Ισραηλινή Αεροπορία. Υπήρξε κριτική για το γεγονός ότι κανείς δεν είδε εγκαίρως ότι τα […]

Τον περασμένο Ιανουάριο μία ισχυρή νεροποντή έπληξε την αεροπορική βάση Hatzor με αποτέλεσμα πολλαπλά F-16 της Ισραηλινής Αεροπορίας να βουλιάξουν κυριολεκτικά μέσα στα νερά θέτωντας τα ακριβά μαχητικά εκτός μάχης.Προβλήματα λέμε ότι συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες, στην προκειμένη περίπτωση, στην Ισραηλινή Αεροπορία. Υπήρξε κριτική για το γεγονός ότι κανείς δεν είδε εγκαίρως ότι τα μαχητικά θα πλημμύριζαν αν παρέμεναν στα υπόστεγά τους κατά τη διάρκεια της νεροποντής, η οποία και τα έθεσε εκτός μάχης.


Αμέσως μετά την υποχώρηση των υδάτων, τέθηκε το ερώτημα αν μπορούν να επαναφερθούν τα μαχητικά σε σύντομο χρονικό διάστημα σε πτητική και μαχητική κατάσταση. Συγκεκριμένα, το ερώτημα αυτό το απεύθυνε ο Στρατηγός, υπεύθυνος Υλικού, Shimon Tsentsiper προς το διοικητή της Μονάδας Συντήρησης Αεροπορικών Μέσων ο οποίος δήλωσε ότι θα έρθει σε πέρας η εργασία το συντομότερο δυνατόν.

Τα F-16C/D “BARAK” οδηγήθηκαν στα υπόστεγα της μονάδας από τον Ιανουάριο ξεκινώντας αρχικά από όσα είχαν υποστεί ελαφρές έως μέτριες ζημιές. Δουλεύοντας εντατικά και μεθοδικά, πολύ σύντομα τα αεροσκάφη αυτά βρίσκονταν στον αέρα. Πιο δύσκολες ήταν οι περιπτώσεις των αεροσκαφών που είχαν πλημμυρίσει τελείως καθώς αυτό σήμαινε ότι πολλά από τα ηλεκτρικά και μηχανικά τους μέρη είχαν υποστεί βλάβες. Τα μεν ηλεκτρικά έπρεπε να καθαριστούν και να αντικατασταθούν, τα δε μηχανικά να καθαριστούν πλήρως αφού το νερό προκαλεί οξείδωση και η όποια έστω και μικρή οξείδωση μπορεί να αποβεί μοιραία για αεροσκάφος και πιλότο.


Οι εργασίες τελείωσαν επιτυχώς σε όλα τα αεροσκάφη τα οποία επέστρεψαν στην ενεργό δράση. Οι στρατιώτες/ τεχνικοί της μονάδας δούλεψαν σε βάρδιες για να πετύχουν  το επιθυμητό αποτέλεσμα.


ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ:Israeli Air Force

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί