Έπεσαν υπογραφές: Από το καλοκαίρι ρωσικά πυρηνικά στη Λευκορωσία, vid

Σε απάντηση στην κλιμάκωση από μεριά της Δύσης.

Οι υπουργοί Άμυνας της Ρωσίας και της Λευκορωσίας υπέγραψαν έγγραφα για τη διατήρηση ρωσικών μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων στο έδαφος της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας.

Διμερής συνάντηση μεταξύ των Υπουργών Άμυνας της Ρωσίας και της Λευκορωσίας – Shoigu και Khrenin – πραγματοποιήθηκε στο Μινσκ, στο πλαίσιο της οποίας υπογράφηκαν έγγραφα που καθορίζουν τη διαδικασία διατήρησης των ρωσικών μη -στρατηγικά πυρηνικά όπλα σε ειδική εγκατάσταση αποθήκευσης στο έδαφος της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας.

Η Μόσχα έχει ήδη παράσχει στο Μινσκ τακτικά πυραυλικά συστήματα τύπου Iskander ικανά να φέρουν πυρηνικά όπλα.

Ο Πούτιν έχει αναφέρει ότι η κατασκευή εγκαταστάσεων αποθήκευσης τακτικών πυρηνικών όπλων στο έδαφος της Λευκορωσίας θα ολοκληρωθεί έως την 1η Ιουλίου.

Μέσα στο καλοκαίρι τα ρωσικά πυρηνικά θα μεταφερθούν και επίσημα στη Λευκορωσία.

Οι επικεφαλής των Υπουργείων άμυνας συζήτησαν επίσης τη στρατιωτικοπολιτική κατάσταση και θέματα στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών.

Ο Χρένιν τόνισε ξεχωριστά τη σημασία της συνάντησης και το βάθος των διμερών σχέσεων στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων επιθετικών επιθέσεων από το μπλοκ του ΝΑΤΟ. Δήλωσε ότι ασκείται τώρα άνευ προηγουμένου πίεση από τη Δύση τόσο στη Δημοκρατία της Λευκορωσίας όσο και στη Ρωσική Ομοσπονδία σε όλους τους τομείς της διασφάλισης της εθνικής ασφάλειας των κρατών.

(απεμπε-EPA-Sputnik photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί