Επεισόδιο στη Μαύρη Θάλασσα ανάμεσα σε ρωσικά και βρετανικά πολεμικά πλοία! Διαψεύδουν οι Βρετανοί

Η Ρωσία δεν αστειεύεται όταν απειλείται η εθνική της κυριαρχία.

Ρωσικό πολεμικό πλοίο προχώρησε σε προειδοποιητικά πυρά κατά αντιτορπιλικού του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, το οποίο παραβίασε τα θαλάσσια σύνορα της χώρας στη Μαύρη Θάλασσα.


Η είδηση μεταφέρεται από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, που κάνει λόγο για πτήση στρατιωτικού αεροσκάφους τύπου Su-24M πάνω από το βρετανικό, όπως μεταδίδει το ρωσικό sputnik.

«Στις 11:52 π.μ. στις 23 Ιουνίου, το πλοίο Ναυτικού HMS Defender του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, που επιχειρούσε στο βορειοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, παραβίασε τα σύνορα και εισήλθε τρία χιλιόμετρα στα ρωσικά χωρικά ύδατα στην περιοχή του Cape Fiolent» σημειώνεται, ειδικότερα, σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Την ίδια ώρα, στο υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κλήθηκε ο ακόλουθος της πρεσβείας του Ηνωμένου Βασιλείου για αμυντικά ζητήματα, στον απόηχο της παραβίασης των ρωσικών συνόρων από αντιτορπιλικό στη Μαύρη Θάλασσα.

«Σε σχέση με την παραβίαση των συνόρων της Ρωσίας από αντιτορπιλικό του Ηνωμένου Βασιλείου, ο ακόλουθος για ζητήματα άμυνας στην πρεσβεία στη Μόσχα εκλήθη στο ρωσικό Υπουργείο Άμυνας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η Βρετανική πλευρά ωστόσο διαψεύδει το γεγονός και επιμένει πως το σκάφος της δεν παραβίασε τα χωρικά ύδατα της Ρωσίας.

Η νέα εξέλιξη έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά την προειδοποίηση Πούτιν για υπερσυγκέντρωση νατοϊκών μονάδων και υποδομών κοντά στα ρωσικά σύνορα (Δείτε ΕΔΩ).

Η Μαύρη Θάλασσα είναι μία περιοχή όπου τους τελευταίους μήνες έχουν λάβει χώρα αρκετά στρατιωτικά γυμνάσια τόσο από την πλευρά του ΝΑΤΟ όσο και της Ρωσίας, με τις δύο πλευρές να συντηρούν μία ημι-εμπόλεμη κατάσταση.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί