Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι η ομάδα «Akhmat» των ειδικών δυνάμεων της Τσετσενίας εξαπέλυσε μια επίθεση κοντά στην πόλη Μαρίινκα στο Ντονέτσκ του Ντονμπάς, σύμφωνα με ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Ο Τσετσένος διοικητής των ειδικών δυνάμεων της «Akhmat», Apty Alaudinov , είπε ότι ο ρωσικός στρατός έχει ήδη απελευθερώσει περίπου το 70% της Maryinka. Διευκρίνισε ότι αυτό έγινε πριν από την άφιξη των νέων τσετσενικών μονάδων.
«Τώρα οι ειδικές δυνάμεις του Akhmat προσανατολίζονται στο καθήκον τους να διεξάγουν επιχειρήσεις επίθεσης».
Η εντολή για επίθεση των Τσετσένων έρχεται μόλις λίγα 24ωρα αφότου ο ηγέτης της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ ζήτησε να επιβληθεί στρατιωτικός νόμος στη Ρωσία στον απόηχο των επιθέσεων με drones που είχαν ως στόχο την Μόσχα.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, έχει διαβεβαιώσει πως η επιβολή κατάστασης πολέμου δεν συζητείται επί του παρόντος.
Ο Πεσκόφ τονίζει ότι η απόφαση αυτή είναι θέμα της Μόσχας. Την ίδια στιγμή, για μια ακόμη φορά εξέφρασε την ανησυχία του για τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς της ρωσικής περιοχής Μπέλγκοροντ συγκεκριμένα. «Η κατάσταση εκεί είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Μέτρα έχουν ληφθεί», δήλωσε ο Πεσκόφ.
Μήνυμα Πούτιν
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα κατά την διάρκεια συνάντησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας ότι «κακοθελητές» προσπαθούν όλο και περισσότερο να αποσταθεροποιήσουν την Ρωσία και αυτό πρέπει να το αποτρέψουμε.
«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε βέβαιοι ότι σε καμία περίπτωση δεν θα τους επιτρέψουμε να κάνουν κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Πούτιν.
«Σήμερα, θα ασχοληθούμε με αυτά τα ζητήματα σε σχέση με τη διασφάλιση της ασφάλειας της Ρωσίας, εν προκειμένω, την εσωτερική πολιτική ασφάλεια, λαμβάνοντας υπόψη τις προσπάθειες που καταβάλλουν ακόμη οι κακοί και τις εντείνουν για να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση μέσα στη Ρωσική Ομοσπονδία».
(απεμπε-EPA-Sputnik pool)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Βρετανία: Πρόστιμο 150 ευρώ σε γυναίκα που πάρκαρε στο χώρο στάθμευσης σούπερ μάρκετ δύο φορές μέσα σε λίγες ώρες
- Άννα Καραμανλή από Καστοριά: Η πόλη βρίσκεται στο επίκεντρο του θρησκευτικού τουρισμού
- Οι διαστημικές πτήσεις μπορούν να αλλάξουν τη θέση του ανθρώπινου εγκεφάλου, σύμφωνα με νέα μελέτη
- Ο Όρμπαν… ευχαρίστησε τον Ζελένσκι μετά τη δημόσια προσβολή εναντίον του, vid
- Εγκεφαλικά εμφυτεύματα: Η «ευρωπαϊκή απάντηση» στον Μασκ φέρνει εξελίξεις
- Τσέχικο Τεχνικό Πανεπιστήμιο: Αυτή είναι η πρώτη σχολή μηχανικών στον κόσμο που ιδρύθηκε πριν από 300 χρόνια
- Επιτάχυνση της Δικαιοσύνης και αναθεώρηση του Συντάγματος στο “μικροσκόπιο” της ΓΣ της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών
- “Θέλω απλά να πάρω τη μπάλα” – To ξεκαρδιστικό βίντεο σκύλου με γάτα
- Ζελένσκι: Η αλλαγή διαπραγματευτή από τη Ρωσία έχει ως στόχο την αναβολή οποιωνδήποτε αποφάσεων
- Δείτε τι φέρνουν αφού φρόντισαν να «μαντρώσουν» τους πάντες στα social media
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΔΥΠΑ
ΚΕΡΑΜΕΩΣ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
ΚΡΕΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
ΒΟΥΛΗ









