ΕΝΤΟΛΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ από Καντίροφ: “Κάθε περιφέρεια να μαζέψει μαχητές, να μην περιμένουμε το Κρεμλίνο”

Μετά τα...μπάνια των Τσετσένων!

Οι κυβερνήτες των απομακρυσμένων περιοχών της Ρωσίας ανταποκρίνονται στο κάλεσμα που απηύθυνε ο Τσετσένος ομόλογός τους να επιστρατεύσουν εθελοντές μαχητές λίγες ημέρες αφότου ο ρωσικός στρατός έλαβε εντολή να αποσυρθεί από το Χάρκοβο.

Ο ηγέτης της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ κάλεσε τους συναδέλφους του να «αυτοκινητοποιηθούν» 1.000 μαχητές ο καθένας και να στείλουν στρατό 85.000 ατόμων στην Ουκρανία σχεδόν επτά μήνες μετά την εισβολή της Ρωσίας στον φιλοδυτικό γείτονά της.

«Η Ρωσία είναι ένα ομοσπονδιακό κράτος όπου οι περιφέρειες μπορούν να ξεκινήσουν οποιαδήποτε επιχείρηση όπως «αυτοκινητοποίηση»», έγραψε ο Καντίροφ στο κανάλι του στο Telegram.

«Δεν πρέπει να περιμένουμε από το Κρεμλίνο να κηρύξει στρατιωτικό νόμο ή να καθίσουμε και να περιμένουμε το τέλος της [εκστρατείας] στην Ουκρανία».

Ήδη τρεις κυβερνήτες από τις συνολικά 85 περιφέρειες της Ρωσίας εξέφρασαν την «πλήρη υποστήριξη» στην πρωτοβουλία του Καντίροφ μέσα σε 24 ώρες από την έκκλησή του για δράση.

Ο Σεργκέι Ακσιόνοφ, επικεφαλής της χερσονήσου της Κριμαίας που προσαρτήθηκε από την Ουκρανία το 2014, ήταν ο πρώτος που υποστήριξε τον Καντίροφ, αποκαλύπτοντας ότι η επαρχία του έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 1.200 εθελοντές μαχητές και σχηματίζει δύο ακόμη τάγματα.

«Τους παρέχουμε πλήρως στολές μάχης, προστατευτικό εξοπλισμό, εξοπλισμό επικοινωνιών και αναγνώρισης».

Πρόκειται για πρωτοβουλία του Καντίροφ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ή σε μία πράξη που έρχεται σε πλήρη συνεννόηση με το Κρεμλίνο;

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα δείξει…

(scr)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί