Η Ρωσία κατηγόρησε σήμερα το Αζερμπαϊτζάν ότι παραβίασε τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με την Αρμενία, η οποία είχε υπογραφεί μετά τον πόλεμο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ το 2020, καθώς στρατεύματά της εισήλθαν στη ζώνη που τελεί υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων διατήρησης της ειρήνης.
«Μεταξύ της 24ης και 25ης Μαρτίου, οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν παραβίασαν την τριμερή συμφωνία των ηγετών της Ρωσίας, του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, εισερχόμενες στη ζώνη που τελεί υπό την ευθύνη της ρωσικής μονάδας διατήρησης της ειρήνης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ένα δελτίο τύπου.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν εγκατέστησαν ένα παρατηρητήριο και πραγματοποίησαν “τέσσερις επιδρομές με drone τύπου Bayraktar” στις δυνάμεις του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, κοντά στην περιοχή Φαρούκ.
«Η ρωσική διοίκηση της μονάδας διατήρησης της ειρήνης λαμβάνει μέτρα με στόχο τη διευθέτηση της κατάστασης (…), μια έκκληση για απόσυρση των στρατευμάτων εστάλη στην πλευρά του Αζερμπαϊτζάν”, συμπληρώνεται στο δελτίο τύπου.
(φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έβαλε φωτιά…στη διάσημη διάβαση πεζών στο Τόκιο! Στα καλά καθούμενα – ΒΙΝΤΕΟ
- Τι ισχυρίζεται ο διευθυντής της Ιρανικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας
- Έσπασε την πέτρα και έμεινε άφωνος με αυτό που έκρυβε (BINTEO)
- Ούτε ένα ούτε δύο! Ολόκληρη αγέλη σκύλων πάνω στην Πυραμίδα της Γκίζας, vid
- Η Τζένιφερ Άνιστον αποκάλυψε την πιο γλυκιά στιγμή της με τον Τζιμ Κέρτις (Photo)
- Τα 40 λεπτά της “απόλυτης σιωπής” – Τι θα συμβεί με τους αστροναύτες του Artemis
- «Υγρή Δευτέρα»: Το πιο ασυνήθιστο πασχαλινό έθιμο της Πολωνίας – Μπουγέλωμα μέχρι… τελικής πτώσης
- Οικογένεια από…αγριογούρουνα βολτάρουν κοντά στο μετρό Θεσσαλονίκης – ΒΙΝΤΕΟ
- Απειλή για βόμβα στο γραφείο της βουλευτού Σερρών, Φωτεινής Αραμπατζή
- Το Ιράν φέρεται να εξετάζει ειρηνευτική πρόταση, αλλά δεν είναι ανοιχτό σε “προσωρινή κατάπαυση του πυρός”,









