Ο εμφύλιος πόλεμος στην Υεμένη μαίνεται από το 2015 με αμείωτη ένταση και παρά την υπεροπλία της Σαουδαραβικής συμμαχίας, οι Χούθι δε χάνουν τον πόλεμο και αντίθετα έχουν επιτύχει μεγάλες νίκες κατά των αντιπάλων τους.
Ο Σαουδαραβικός εξοπλισμός αποτελείται από πληθώρα συστημάτων ξένης προέλευσης και πολλά από αυτά είναι και μεγάλου κόστους αφού οι Σαουδάραβες είναι πρόθυμοι να ρίξουν όσα λεφτά χρειαστεί στον αγώνα μέχρι να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Ένα από τα συστήματα που έπεσε πρόσφατα στα χέρια των Χούθι είναι και οι εκτοξευτές του συστήματος ASTROS το οποίο είχαν παραγγείλει οι Σαουδάραβες από τη Βραζιλία.
Το σύστημα έχει παραχθεί από την εταιρεία Avibras και το εικονιζόμενο είναι της έκδοσης SS-30. Η έκδοση αυτή βάλει ρουκέτες διαμέτρου 127 χιλ. με 32 ρουκέτες προς βολή οι οποίες έχουν εμβέλεια από 9-30 χλμ. Ο δευτερεύων οπλισμός του οχήματος-φορέα αποτελείται από ένα βαρύ πολυβόλο Browning ΤΩΝ 12,7χιλ .
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νατοϊκό φιάσκο! «Ελαττωματικός πύραυλος F-16 και όχι ρωσικό drone κατέστρεψε στέγη σπιτιού», λένε πολωνικά ΜΜΕ
- Ο Σίσι αποκάλεσε το Ισραήλ «εχθρό» – Η πρώτη φορά που Αιγύπτιος πρόεδρος προβαίνει σε τέτοιο χαρακτηρισμό
- Έπος! Αυτό ανακάλυψαν κάτω από τις αναρτήσεις του Ζελένσκι, vid
- Τα «καρφιά» του ΠΑΣΟΚ για την «μεταγραφή» Λοβέρδου στη ΝΔ
- Πυρκαγιά ξέσπασε στην Άνδρο – Προειδοποιητικό μήνυμα του 112
- Αυξήθηκε τον Αύγουστο η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας
- Ένα σατιρικό ( ; ) ΒΙΝΤΕΟ που δείχνει σε τι κατάσταση έχουν φτάσει οι ΗΠΑ
- Πέθανε ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, είδωλο του Χόλιγουντ
- Συνελήφθη στην Αθήνα καταζητούμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα για διακίνηση ναρκωτικών και ανθρωποκτονία
- Το γλέντι της Εθνικής στον Φέρρη – Το αυτοσχέδιο τραγούδι και οι χοροί! vid