• Αρχική
  • Άρθρα
  • Βρετανική εφημερίδα: «Τούρκοι εισέβαλαν στην Ελλάδα» – Διάβημα της Αθήνας για τον Έβρο

Βρετανική εφημερίδα: «Τούρκοι εισέβαλαν στην Ελλάδα» – Διάβημα της Αθήνας για τον Έβρο

Ταυτόχρονη κλιμάκωση σε Έβρο, Αιγαίο, Καρπάθιο και Κρητικό Πέλαγος.

Η βρετανική εφημερίδα «The Sun» κάνει αναφορά στην αντιπαράθεση που λαμβάνει χώρα τις τελευταίες μέρες στον Έβρο, όπου ένοπλοι Τούρκοι λοιπόν φέρονται να διεκδικούν ελληνικό έδαφος στο Μελισσοκομείο του Νότιου Έβρου, το οποίο, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, έχουν καταπατήσει και δεν αποχωρούν από την ευρύτερη περιοχή.

Η περιοχή τον χειμώνα πλημμυρίζει και συνήθως δημιουργείται μια μικρή νησίδα, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες που η στάθμη του ποταμού πέφτει εμφανίζεται μια μικρή έκταση περίπου 15 στρεμμάτων! Σύμφωνα και με τους χάρτες τους 1923, βάσει των οποίων πραγματοποιήθηκε η χάραξη των συνόρων, οι προσχώσεις αυτές αποτελούν Ελληνικά εδάφη, ωστόσο αυτό αμφισβητείται πλέον ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ από τις Τουρκικές αρχές.

Γράφουν οι Βρετανοί:

«Τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν χθες (σ.σ. 20. Μαΐου) και κατέλαβαν χθες μία μικρή έκταση γης στα σύνορα που αβφισβητούν.

Γύρω στους 35 στρατιώτες κινήθηκαν στην πλυμμηρική περιοχή της ανατολικής πλευράς του ποταμού κοντά στην πόλη των Φερών».  

Αυτά γράφει, μεταξύ άλλων η βρετανική «Sun», για την περιοχή Μελισσοκομείο, η οποία τον χειμώνα πλημμυρίζει και συνήθως δημιουργείται μια μικρή νησίδα, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες που η στάθμη του ποταμού πέφτει εμφανίζεται μια μικρή έκταση περίπου 15 στρεμμάτων, την οποία διεκδικούν οι Τούρκοι.

Από την πλευρά της, η Αθήνα προέβη, σύμφωνα με την Καθημερινή και τον ΣΚΑΪ, σε διάβημα προς την Τουρκική πλευρά, κατόπιν εντολής του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει στο σημείο του νοτίου Έβρου, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Σημειώνεται πως η διαφορά δεν είναι νέα και εδράζεται στην αλλαγή της κοίτης του ποταμού Έβρου. Τριβές υπήρχαν και στο παρελθόν, ωστόσο, πλέον, στην περιοχή υπάρχει η σταθερή παρουσία δυνάμεων ασφαλείας της Τουρκίας, οι οποίες και εμποδίζουν τις εργασίες των στελεχών της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού να ολοκληρώσουν τη διευθέτηση του χώρου από ελληνικής πλευράς, ενόψει επέκτασης του φράχτη και στον Νότιο Έβρο.

Ένα είναι το σίγουρο, όπως αναφέρει και το παρακάτω βίντεο: Οι Τούρκοι κλιμακώνουν παντού και ταυτόχρονα!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •