• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τροπολογία για την χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης της τελευταίας πυραυλάκατου

Τροπολογία για την χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης της τελευταίας πυραυλάκατου

Μαζί με το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα, η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία για την επιπλέον χρηματοδότηση των ναυπηγείων Ελευσίνας για την ολοκλήρωση της τελευταίας πυραυλάκατου , της Νο 7. 

Με ακόμα 3.7 εκ. ευρώ θα ενισχυθούν τα ναυπηγεία Ελευσίνας, ποσό το οποίο εγκρίθηκε για να ολοκληρωθούν οι εργασίες στη Νο 7 πυραυλάκατο, να εγκατασταθεί ο εξοπλισμός που απομένει και το απαραίτητο λογισμικό και τέλος, να πραγματοποιηθούν οι τελευταίες δοκιμές θαλάσσης για το πλοίο και τα συστήματά του. Όλα τα παραπάνω είναι απαραίτητα ώστε το πλοίο να αποδοθεί πλήρως επιχειρησιακό στο Πολεμικό Ναυτικό. 

Το κράτος έχει προβεί σε πολλές ενισχύσεις προς τα ναυπηγεία Ελευσίνας, των οποίων η λειτουργία πλέον εξαρτάται από τις πιστώσεις του κράτους, με ποσά που υπερβαίνουν συνολικά τα 85 εκ. ευρώ. Ένα πρόγραμμα που έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί εδώ και πολλά χρόνια με κόστος όχι οπάνω από 300 εκ. ευρώ, έχει δεί υπερβάσεις κόστους και χρόνου μεγάλες ενώ τα ναυπηγεία Ελευσίνας θα χρειαστεί μελλοντικά να επιστρέψουν τα χρήματα αυτά στο Πολεμικό Ναυτικό δηλαδή, αν τελικα διασωθούν τα ναυπηγεία, η νέα διοίκηση θα χρειαστεί να πληρώσει τα χρήματα αυτά. 

Εντός των αρχών του 2022, η Νο 7 πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και εξοπλιστεί πλήρως για να αποδοθεί στη μάχιμή του υπηρεσία στις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού. 

Εκτός των χρημάτων για την τελευταία πυραυλάκατο, η τροπολογία προβλέπει και ένα ποσό άνω των 10 εκ. ευρώ το οποίο προορίζεται για τη συντήρηση των υποβρυχίων κλάσης U-214 από τα ΕΝΑΕ, ποσό το οποίο κρίνεται ως υπεραπαραίτητο για να μπορούν τα πλοία να επιχειρούν όσο το δυνατόν απρόσκοπτα και να είναι πλήρως συντηρημένα. 

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.