• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το παρασκήνιο του περιστατικού στον Έβρο – Όλη η αλήθεια (ΒΙΝΤΕΟ)

Το παρασκήνιο του περιστατικού στον Έβρο – Όλη η αλήθεια (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι ακριβώς συνέβη σύμφωνα με τον Στρατηγό Ζιαζιά...

«Τούρκικο ποδάρι δεν πάτησε στον Έβρο. Τούρκικο ποδάρι δεν κατείχε ούτε μια στιγμή ελληνικό έδαφος, όπως υποστηρίζουν μερικοί νεοπατριώτες»!

Αυτό ξεκαθάρισε  ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, στρατηγός Κωνσταντίνος Ζιαζιάς μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «OPEN».

«Οι πολιτικές αντιπαραθέσεις πρέπει να μείνουν στην άκρη, όσοι θέλουν να παίξουν, να παίξουν με τίποτα άλλο, όχι με τα εθνικά μας θέματα», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: Ο στρατός μας επιτελεί το καθήκον μέσα σε πολύ αντίξοες συνθήκες.

Μάλιστα ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ ξετύλιξε όλο το παρασκήνιο των γεγονότων που διαδραματίστηκαν στον Έβρο.

Οι Τούρκοι, σύμφωνα με τον στρατηγό, αφού απέσυραν τους παράνομους μετανάστες στον Έβρο, έφεραν ειδικό τμήμα της αστυνομίας τους που δρα ανεξέλεγκτα στην περιοχή. Κατά τον ίδιο, οι Τούρκοι τοπογράφοι, είπαν ότι τα σύνορά τους είναι πιο μέσα από την πραγματικότητα στην περιοχή του Έβρου.

«Είμαστε στην νότια γραμμή του Έβρου στο προγεφύρωμα Φερρών που ανήκει στην Τουρκία», ξεκινά ο Στρατηγός.

«Είναι η ευθυγράμμιση του Έβρου, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τα σύνορα», σημείωσε, δείχνοντας την νότια έμφραξη του Έβρου στο κτήμα Μιχαηλίδη, το οποίο καλλιεργεί Έλληνας, όπου το ελληνικό στράτευμα μεταφέρει μηχανήματα και προϊόντα.

«Οι Τούρκοι έχουν μεταφέρει στο προγεφύρωμα των Φερρών, το οποίο κατέχουν, δυνάμεις, οι οποίες δρουν σαν παραστρατιωτική οργάνωση» τόνισε και επικεντρώθηκε στην επίμαχη περιοχή του Μελισσοκομείου (πράσινο χρώμα).

 Όπως περιγράφει, «η Ελληνική πλευρά έφερε τοπογράφους, στρατιωτικούς και γεωλόγους για να φτιάξουν φράχτη. Ο φράχτης δεν γίνεται ακριβώς πάνω στα σύνορα για επιχειρησιακούς λόγους. Για να γίνει ο φράχτης έπρεπε να γίνει εκχέρσωση, δηλαδή καθαρισμός ή αλλιώς αποψίλωση, καθώς η περιοχή έμοιαζε με ζούγκλα».

«Ενώ είχαν μείνει δύο στρέμματα ακόμα για να εκκαθαριστούν ήρθαν δύο τούρκοι τοπογράφοι, υποστηριζόμενοι από στρατιωτική ομάδα. Ισχυρίστηκαν πως τα σύνορα της Τουρκίας είναι πιο μέσα (σ.σ. σε ελληνικό έδαφος). Κινήθηκαν τότε διαδικασίες, προκειμένου να συνέλθει διασυνοριακή επιτροπή», κατέληξε.

Αυτό έγινε, σύμφωνα με τον επίτιμο Αρχηγό ΓΕΣ, ο οποίος άσκησε κριτική στο υπουργείο Εξωτερικών για «ερασιτεχνισμό» στον τρόπο, με τον οποίο χειρίστηκε το όλον θέμα (ανακοινώσεις δηλώσεις κτλ.).

Δείτε στο βίντεο να περιγράφει το περιστατικό με την βοήθεια χάρτη: