• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το «άγρυπνο μάτι» που βλέπει στην Τουρκία – Δεν περνά ούτε «μύγα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το «άγρυπνο μάτι» που βλέπει στην Τουρκία – Δεν περνά ούτε «μύγα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η μάχη θέλει επαγγελματισμό

Οι εργασίες στον Έβρο για τον φράχτη συνεχίζονται, οι περίπολοι αυξάνονται, ενώ η μεθόριος παρακολουθείται πια νυχθημερόν από κάμερες.

Ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού OPEN δείχνει το άγρυπνο μάτι στο Κέντρο Επιχειρήσεων στην Νέα Βύσσα Έβρου, την στιγμή μάλιστα που έχει σημάνει συναγερμός.

Ο χειριστής έχει εντοπίσει στην κάμερα δύο ύποπτα λεωφορεία γεμάτα με κόσμο στην τουρκική πλευρά και ενημερώνει άμεσα την περίπολο για να τα ελέγξει.

Τελικά επρόκειτο για εργάτες που βοηθούν στις αγροτικές εργασίες και ο συναγερμός λήγει, ωστόσο αυτό που προκύπτει είναι πως η Ελλάδα, τουλάχιστον στον Έβρο, δείχνει αποφασισμένη να μην επιτρέψει τουρκική επιχείρηση και να ετοιμάζεται για τα πιο δύσκολα που έρχονται σε Αιγαίο και Κρήτη.

Οι αστυνομικοί που ελέγχουν τις κάμερες βρίσκονται σε άκρα επιφυλακή, αφού επιτηρούν συνεχώς όλα τα σημεία του φράχτη από τις Καστανιές μέχρι την Νέα Βύσσα.

«Έχουμε πλήρη εικόνα του τουρκικού εδάφους. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους χειριστές να βλέπουν αν από την τουρκική πλευρά πλησιάζουν παράνομοι μετανάστες στην τουρκική όχθη», δηλώνει ο αστυνομικός διευθυντής Αν. Μακεδονίας, Πασχάλης Συριτούδης.

Οι αστυνομικοί είναι σε θέση να εντοπίσουν κάθε κίνηση με περισσότερες από 20 κάμερες διπλού αισθητήρα, ημερήσιες και θερμικές για την νύχτα. Με διαφορετικές κάμερες παρακολουθεί ολόκληρη την περιοχή και ο Στρατός.

Όπως δείχνει το ρεπορτάζ του OPEN, οι δύο στρατιωτικοί χειριστές που βρίσκονται σε διπλανό χώρο, είναι σε άμεση συνεννόηση με τους αστυνομικούς συναδέλφους τους, στο πλαίσιο λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων. Είναι τα «μάτια» και τα «αυτιά» των ελληνικών Δυνάμεων που φυλούν τα σύνορα.

Παράλληλα, οι 400 και πλέον αστυνομικοί που ενισχύουν τις αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή έπιασαν ήδη δουλειά. Έχουν παραταχθεί στις Καστανιές και σε τρία σημεία στον νότιο Έβρο. Στα σημεία, δηλαδή, από τα οποία είχαν επιχειρήσει να εισβάλουν αλλοδαποί της Τουρκίας σε ελληνικό έδαφος.

Δείτε το ρεπορτάζ:

ΦΩΤΟ screenshot Open TV