Την 1η Ιουνίου παραδίδεται στο Π.Ν. Super Vita Νο.6 (ΒΙΝΤΕΟ)

Με καθυστέρηση πολλών χρόνων σε σχέση με το αρχικό χρονοδιάγραμμα και με παραπάνω κόστος από το αρχικά προβλεπόμενο( συνηθισμένα πράγματα για τα ελληνικά εξοπλιστικά δεδομένα), η ΤΠΚ Νο. 6 κλάσης Super Vita αναμένεται να παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό την 1η Ιουνίου 2020.

Αυτό προκύπτει από το κείμενο το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε προς ψήφιση προχθές στη Βουλή και μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω:

https://pbs.twimg.com/media/EYkF4s8XkAEXdfO?format=png&name=900×900

Μετά την παράδοση της Νο. 6, θα εκκρεμεί η ολοκλήρωση της ναυπήγησης την Νο. 7 από τα ναυπηγεία και αναμένεται η απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών ναυπήγησης καθώς ο Στόλος χρειάζεται τα πλοία. Για τη χρησιμότητα των πλοίων αυτών και τις δυνατότητές τους είχαμε αναφερθεί σε παλαιότερο άρθρο μας το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://www.el.gr/war/kante-to-moiraio-lathos-sto-aigaio-kr/

Τα πλοία έρπε να είχαν ολοκληρωθεί ακι παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό εδώ και μία σχεδόν 5ετία αλλά τα προβλήματα που ταλανίζουν τα ναυπηγεία μαζί με την υποχρηματοδότηση καθυστέρησαν κατά πολύ τις ναυπηγήσεις ενώ η ακόμα παραπαίουσα κατάσταση στο καθεστώς των ναυπηγείων έχει αναγκάσει το Ελληνικό Δημόσιο να πληρώσει επιπλέον 80εκ. ευρώ για να ολοκληρωθούν τα πλοία και να ενταχθούν στο Π.Ν.