• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Τελική ενέργεια»: Eπί τάπητος το σενάριο που «τρέμουν» οι Τούρκοι στο Αιγαίο (ΒΙΝΤΕΟ)

«Τελική ενέργεια»: Eπί τάπητος το σενάριο που «τρέμουν» οι Τούρκοι στο Αιγαίο (ΒΙΝΤΕΟ)

Καλό θα είναι να το έχουν υπόψιν οι Τούρκοι πριν επιχειρήσουν το οτιδήποτε κατά ελληνικού εδάφους.

Συνεχίζεται σήμερα η πολυεθνική άσκηση «Μέγας Αλεξάνδρος» στην «καρδιά» της Ελλάδας, με την συμμετοχή γαλλικών και αμερικανικών δυνάμεων.

Οι στρατιωτικές ασκήσεις μάλιστα κορυφώθηκαν νωρίτερα με την απόβαση στο νησί της Σκύρου , σε ένα σενάριο που ήθελε το ελληνικό νησί να έχει καταληφθεί από «εχθρικές» δυνάμεις.

Πρόκειται για την «τελική ενέργεια», κατά την οποία σε μία επιχείρηση-«αστραπή», ελληνικές, γαλλικές και αμερικανικές δυνάμεις αποβιβάστηκαν με σκοπό την αιφνιδιαστική ανακατάληψη μέρος του νησιού.

Είναι ένα σενάριο που αφορά ως επί το πλείστον την Τουρκία, μιας και είναι η μόνη γειτονική χώρα που απειλεί ανοικτά ελληνικά εδάφη είτε στην θεωρία αλλά ακόμη και στην πράξη.

(EUROKINISSI)

Το κατάλληλο μήνυμα αποτροπής στην άλλη πλευρά , έστω και μέσω αυτών των ασκήσεων, περνάει, με σκοπό την απαρχή της ελληνικής αντεπίθεσης, σε ένα σενάριο που ενδεχομένως δεν έχουν προβλέψει οι πιο «θερμόαιμοι» από τους Τούρκους.

Η ανακατάληψη εδαφών με αστραπιαίες κινήσεις δεν είναι το μόνο σενάριο που οι Τούρκοι δεν θέλουν να βλέπουν «ούτε στα χαρτιά».

Ο λόγος γίνεται για αυτό που ακολουθεί ως συμπλήρωμα της «τελικής ενέργειας»:

Σημειώνεται πως στην άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος» περιλαμβάνονται «επελάσεις» από ελληνικά μαχητικά που βομβαρδίζουν «εικονικά» στόχους του αντιπάλου , όχι απαραίτητα μόνο στα εδάφη που έχουν καταληφθεί, αλλά ενδεχομένως και πιο «βαθιά» στις «γραμμές τους εχθρού».

(EUROKINISSI)
(EUROKINISSI)
(EUROKINISSI)

(φωτο:eurokinissi)