• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τα υποβρύχιά μας δεν…«γέρνουν», αλλά οι Τούρκοι ακόμη ψάχνουν να τα βρουν στο Αιγαίο!

Τα υποβρύχιά μας δεν…«γέρνουν», αλλά οι Τούρκοι ακόμη ψάχνουν να τα βρουν στο Αιγαίο!

Η κρίση του καλοκαιριού στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και γενικότερα στην Αν.Μεσόγειο έδωσε ένα γερό μάθημα στους Τούρκους.

Στον καθοριστικής σημασίας ρόλο που παίζουν τα υποβρύχιά μας στην ασφάλεια και την ακεραιότητα ελληνικών υδάτων αλλά και εδαφών στάθηκε νωρίτερα στη Βουλή ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο ίδιος, σε μία δήλωση που θα επιφέρει την οργή των Τούρκων, θέλησε να αποκαταστήσει την φήμη των ελληνικών υποβρυχίων σημειώνοντας πως όχι μόνο δεν «γέρνουν», αλλά πως οι Τούρκοι ακόμη προσπαθούν να τα εντοπίσουν!

Ειδικότερα χαρακτήρισε «ανοησίες και μύθο» όλα όσα διαδίδονταν κατά τα προηγούμενα χρόνια για τα υποβρύχιά μας, βάζοντας στο στόχαστρο συγκεκριμένα πολιτικά κόμματα.

Διαβάστε το επίμαχο σημείο όπου ο Υπουργός πήρε τον λόγο στη Βουλή:

«Να καταρρίψουμε τον μύθο των υποβρυχίων που γέρνουν. Είχα διατελέσει μέλος της εξεταστικής επιτροπής που εξέτασε τα έργα και ημέρες των 4-5 υπουργών που ενεπλάκησαν στην παραγγελία και παραλαβή των υποβρυχίων. Αυτό που είχε συμβεί είναι με το πρωτότυπο υποβρύχιο το οποίο σε κάποιες δοκιμές, στην Βόρεια Θάλασσα και υπό συγκεκριμένες συνθήκες – 5 μποφόρ – παρουσίασε μια κλίση που είναι κάτι εντελώς φυσιολογικό. Αντίστοιχο περιστατικό θα μπορούσε να προκύψει με οτιδήποτε ακόμα και με τα Μπελαρά. Κάτι εντελώς φυσιολογικό.

Έγιναν παρεμβάσεις διορθώθηκε η κλίση και από την στιγμή που εντάχθησαν στις δομές του Πολεμικού Ναυτικού δεν είχαν κανένα πρόβλημα και απέδειξαν την αξία τους στο πεδίο στην πρόσφατη κρίση.

Ακόμα ψάχνουν να τα βρουν οι ένοπλες δυνάμεις των Τούρκων. Έχουν ένα σιωπηλό σύστημα και δεν γίνονται αντιληπτά. Να ξεπεράσουμε την ανοησία με τα υποβρύχια που γέρνουν. Δεν κρίνω αν κόστισαν ακριβά ή όχι».

(φωτο:eurokinissi)