Σκηνικό πολέμου στον Έβρο! Απόβαση νατοϊκών στρατευμάτων

Τι συμβαίνει

Προ εκπλήξεως βρέθηκαν οι κάτοικοι του νομού Έβρου και της Αλεξανδρούπολης, όταν διαπίστωσαν πως ισχυρές και πάνοπλες νατοϊκές δυνάμεις κινούνταν στις περιοχές τους. Στην πραγματικότητα, ο Έβρος αποτελεί την σταθμό μετεγκατάστασης των στρατευμάτων που κινούνται με τελικό προορισμό την Ρουμανία, αφού θα συμμετάσχουν στην άσκηση Νoble Jump 2017. 

Σήμερα, έφτασαν στο αεροδρόμιο Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης δύο αεροσκάφη και 350 Βρετανοί στρατιώτες. Επιπλέον, στην Αλεξανδρούπολη προσγειώθηκαν και δύο αεροσκάφη, ένα Voyager A 300 κι ένα Avro R200, τα οποία μετέφεραν το στρατιωτικό προσωπικό.

Η άσκηση Noble Jump λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στη Ρουμανία και φέτος  θα λάβουν μέρος εκτός από 2000 Ρουμάνους στρατιώτες, 2000 στρατιώτες άλλων χωρών και 500 οχήματα. Οι δυνάμεις θα προέρχονται από Νατοϊκές βάσεις στη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ισπανία, την Πολωνία, τη Νορβηγία και την Αλβανία.

Η άσκηση είναι ήδη σε εξέλιξη και θα διαρκέσει μέχρι και τις 16 Ιουνίου. Αποτελεί μία καθαρά νατοϊκή απάντηση στα ρωσικά σχέδια, καθώς η Ρουμανία είναι το τελευταίο “ανάχωμα” του ΝΑΤΟ προς τα Βαλκάνια. 

Σημειώνεται ότι οι ελληνικές αρχές παρακολουθούν από κοντά τις κινήσεις των νατοϊκών στρατευμάτων, καθώς η περιοχή του Έβρου έχει αποκλειστεί πλήρως και έχουν παρθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Δείτε εδώ κάποια βίντεο από προηγούμενες ασκήσεις:

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu