• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σημαντική εξέλιξη: Εμπλοκή της Ficantieri στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Σημαντική εξέλιξη: Εμπλοκή της Ficantieri στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Μία πολύ σημαντική εξέλιξη υπάρχει πλέον για τα ναυπηγεία Ελευσίνας καθώς ο ναυπηγικός κολοσσός της ιταλικής Fincantieri, φέρεται να είναι πρόθυμη να συμμετάσχει στο σχέδιο εξυγίανσης των ναυπηγείων το οποίο ξεκινά τις επόμενες μέρες.

Η ανακοίνωση αυτή προήλθε από το Υπουργείο Ανάπτυξης του οποίου η ηγεσία, ο Υπουργός κ. Γεωργιάδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Παπαθανασίου, είχαν τηλεδιάσκεψη με τον αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Fincantieri( CEO) κ. Giuseppe Giordo αλλά και του CEO της ONEX κ. Ξενοκώστα.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, έγινε σαφές ότι ο ιταλικός ναυπηγικός όμιλος επιθυμεί να εμπλακεί στα Ναυπηγεία Ελευσίανας τα οποία είναι σε πορεία εξυγίανσης με την Κυβέρνηση να επιθυμεί αν επαναλειτουργήσουν τα ναυπηγεία αλλά και να υπάρξει μία διαχείριση των χρεών αυτών με τη βοήθεια ενός ακόμα επενδυτή, σε αυτή την περίπτωση της Fincantieri, ώστε να καταστούν βιώσιμα και λειτουργικά και αν μην οδηγηθούν σε εκκαθάριση.

Μετά τη διάσκεψη ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδης δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα έγινε ένα μεγάλο βήμα στη διαδικασία εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους Ναυπηγείων στον κόσμοο όμιλος Fincantieriεξέφρασε γραπτώς το ενδιαφέρον του να ξεκινήσει τη διαδικασία για να συμμετάσχει στην προσπάθεια εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας σε συνεργασία με την ΟNEX. H Ελληνική κυβέρνηση καλωσορίζει αυτή την πρόταση και χαιρετίζει αυτό το εγχείρημα. Η Ελλάδα για να έχει ισχυρή ναυπηγική βιομηχανία χρειάζεται και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Τα τελευταία χρόνια δουλεύουμε σταθερά με τα Ναυπηγεία της Σύρου, του Σκαραμαγκά και της Ελευσίνας ώστε να φτιάξουμε επιτέλους ξανά μια ισχυρή ναυπηγική βιομηχανία στη χώρα για την οποία όλοι οι Έλληνες θα είμαστε πολύ υπερήφανοι».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Παπαθανάσης δήλωσε με τη σειρά του ότι:

 «Η σημερινή είναι μια ιστορική μέρα που σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας στην Ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία της πατρίδας μας. Από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και εγώ προσωπικά στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις τη διαδικασία εξυγίανσης των Ναυπηγείων, προσπαθώντας να βρούμε την κατάλληλη λύση έτσι ώστε να επιτευχθεί μια ανάπτυξη που αρμόζει στην ιστορική αυτή βιομηχανίαΜέσω της συνεργασίας της Fincantieri με την ΟΝΕΧ, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας γυρίζουν σελίδα και θα βρεθούν σύντομα σε δυναμική τροχιά ανάπτυξης καθότι ο μεγάλος αυτός όμιλος εγγυάται τη συνεχή και αδιάλειπτη λειτουργία τους»

Ο Αντιπρόεδρος της Fincantieri  δήλωσε ότι   «Είναι ένα σημαντικό βήμα στην ελληνο-ιταλική επιχειρηματική συνεργασία. Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε ώστε να δημιουργηθεί στην Ελλάδα μία από τις καλύτερες ναυπηγικές βιομηχανίες παγκοσμίως».

Τέλος, ο CEO της ΟΝΕΧ κ. Ξενοκώστας δήλωσε ότι στην ΟΝΕΧ είναι πολύ χαρούμενοι καθώς ανοίγει ο δρόμος για μία νέα συνεργασία  ώστε τα Ναυπηγεία να γίνουν ναυπηγικός κόμβος στην ευρύτερη περιοχή. Το σωματείο των εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας που αριθμεί 600 εργαζόμενους, ευχαρίστησε με τη σειρά του τους συντελεστές της επιτυχίας της όλης προσπάθειας.

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.