• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Σαν από την κόλαση»: Το νέο «ΟΠΛΟ» στον Έβρο που δεν περίμεναν οι Τούρκοι (vid)

«Σαν από την κόλαση»: Το νέο «ΟΠΛΟ» στον Έβρο που δεν περίμεναν οι Τούρκοι (vid)

mitsotakis_ebros
Στον Έβρο ο Μητσοτάκης! Μόνο έτσι θα πείσουμε τους Ευρωπαίους...

«Η κατασκευή του νέου φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση για να νιώθουν ασφαλείς οι Έλληνες πολίτες οι οποίοι κρατάνε πολύ υψηλά το φρόνημα της χώρας σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, συζητώντας με τον περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας – Θράκης Χρ. Μέτσιο, αμέσως μετά την αναλυτική παρουσίαση που του έγινε στις Φέρες για την πορεία εκτέλεσης των εργασιών κατασκευής του φράχτη.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι εργασίες προχωρούν ταχύτατα, το έργο θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2021 όπως έχει προγραμματιστεί, και σε ερώτηση του αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δ. Πέτροβιτς απάντησε ότι θα έρθει τότε στον Έβρο για να το εγκαινιάσει.

Η κυβέρνηση εξετάζει, ωστόσο, και άλλους τρόπους θωράκισης του Έβρου.

Μολονότι οι Τούρκοι έχουν επικεντρωθεί στην Ανατολική Μεσόγειο, τα χερσαία σύνορα παραμένουν νούμερο ένα προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Άλλωστε σε περίπτωση που τελικά επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία ή ξεσπάσει σύγκρουση στο Αιγαίο, η Ελλάδα πρέπει να έχει διασφαλίσει πως οι ορδές μουσουλμάνων δεν θα περάσουν προς την Ευρώπη, τουλάχιστον από τον Έβρο.

Έτσι λοιπόν, εκτός από τον φράχτη, η Ελλάδα αναμένεται να εξοπλιστεί με ηχοβολιστικά συστήματα, που ουσιαστικά αποτελούν ένα τείχος ήχου και προκαλεούν πανικό.

«Ο Έβρος θωρακίζεται με διαρκείς εργασίες με νέα μέσα, με προσλήψεις συνοροφυλάκων, αλλά και με μυστικά όπλα. Πρόκειται για τα νέα ηχοβολιστικά συστήματα που απέκτησε από τις Ένοπλες Δυνάμεις η Αστυνομία για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας στον Εβρο. Ο εξοπλισμός αυτός (που είναι φορητός) αποτελεί ένα τείχος ήχου που περιορίζει το ενδεχόμενο εμπλοκής καθώς προκαλεί πανικό χωρίς σωματική βλάβη, λειτουργεί αποτρεπτικά και καθιστά αδύνατον για κάποιο να προσεγγίσει την ελληνική όχθη προκειμένου να παραβιάσει τα σύνορά μας» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η μέγιστη συνεχής ένταση των ηχοβολιστικών συστημάτων μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 162 ντεσιμπέλ, ενώ η μέση ένταση μιας συνομιλίας είναι 60 dB, 120 dB είναι ο ήχος ενός τζετ και ο άνθρωπος μπορεί να αντέξει μέχρι τα 130 dB, ενώ η εμβέλεια φτάνει τα 4 χιλιόμετρα μέσα στην τουρκική πλευρά. Παράλληλα, λειτουργούν σαν «ηλεκτρονικό αυτί», καθώς οι φωνές ενισχύονται και ηχογραφούνται (long range acoustic device). 

Οι κατασκευαστές περιγράφουν τα ηχοβολιστικά συστήματα σαν «συναγερμό αυτοκινήτου από την κόλαση», καθώς μπορεί να προκαλέσει σοκ, πανικό και να αποπροσανατολίσει τον στόχο.

Μάλιστα οι Τούρκοι έδειχναν να μην περίμεναν το «όπλο» και μάλιστα σήμερα η εφημερίδα Χουριέτ καταγγέλλει την Ελλάδα πως προκαλεί δήθεν κώφωση σε «μετανάστες», όπως ονομάζουν τους μισθοφόρους που στέλνουν στα σύνορα με την Ελλάδα.

Δείτε το βίντεο: