Επί αρκετά χρόνια, ο Στρατός Ξηράς και πιο συγκεκριμένα το Πυροβολικό, επιθυμούσε διακαώς να εντάξει στο οπλοστάσιό του νέα πυρομαχικά για τους πολλαπλούς εκτοξευτές που διαθέτει, όλων των ειδών, έτσι ώστε με σχετικά λίγα χρήματα, να αυξήσει κατακόρυφα την ισχύ του.
Όπως έγινε γνωστό η κοινοπραξία ΜΙΜΑ-EDePro έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας (MOU: Memorandum of Understanding) για την μεταφορά τεχνογνωσίας (Transfer of Technology) με τη Διεύθυνση Πυροβολικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ/ΔΠΒ) και τα ΕΑΣ για την αναβάθμιση του ρουκετών των ΠΕΠ RM-70.
Ήδη η κοινοπραξία MIMA έχει προχωρήσει στη μεταβίβαση στα ΕΑΣ αριθμό προωθητικών κινητήρων ρουκετών (πυραυλοκινητήρων) για την αναβάθμιση αριθμού τους στο επίπεδο G-2000 στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ, και έχει προγραμματιστεί δοκιμαστική βολή στο πεδίο.
Επί αρκετό καιρό, η Διεύθυνση Πυροβολικού προσπαθούσε να αναβαθμίσει το οπλοστάσιό της και οι νέες σερβικές ρουκέτες θα αυξήσουν το βεληνεκές των υπαρχόντων ρουκετών από τα 20 χλμ. στα 40 και την ακρίβειά τους κατά 30%. Ριζική λοιπόν η αναβάθμιση των δυνατοτήτων των ΠΕΠ RM-70 με αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό της ισχύος των συγκεκριμένων στοιχείων του Πυροβολικού.
Στα επιπλέον οφέλη της προμήθειας αυτής είναι η εξασφάλιση μεταφοράς τεχνογνωσίας στη χώρας μας και συγκεκριμένα στα ΕΑΣ πράγμα το οποίο είναι και ζητούμενο αν η χώρα μας επιθυμεί να αποκτήσει τη δυνατότητα κατασκευής αντίστοιχων δικών της ρουκετών στο εγγύς μέλλον. Η ευκολία αναβάθμισης των υπαρχόντων ρουκετών σε καινούριες, δίνει 10 χρόνια παραπάνω επιχειρησιακής ζωής στις ήδη υπάρχουσες ρουκέτες για τα συγκεκριμένα όπλα των οποίων το απόθεμα αυτών είναι αρκετά μεγάλο.
ΠΗΓΗ:defence-point.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τι ειπώθηκε για την πιθανότητα τριμερούς συνάντησης Ρωσίας, ΗΠΑ και Ουκρανίας
- Αρβανίτης: Η κυβέρνηση συνεχίζει να περιθωριοποιεί διεθνώς τη χώρα
- Η πιο “τεμπέλικη” χώρα στον κόσμο στο περπάτημα και η θέση της Ελλάδας!
- Ρούμπιο: Πιθανή συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι την επόμενη εβδομάδα
- Η μεσογειακή διατροφή μπορεί να μειώσει την ουλίτιδα – Τι δείχνει νέα έρευνα
- ΥΠΟΙΚ: Για ποιούς καθίσταται υποχρεωτική η ηλεκτρονική τιμολόγηση από 2/2/2026
- Οι Σέρβοι λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τις πληροφορίες των Ρώσων για νέα «Μαϊντάν»
- Ρούμπιο: Η Χαμάς έχει ένα «πολύ μικρό παράθυρο ευκαιρίας» για να δεχθεί μια συμφωνία
- Τι το’θελε: Ο Mr Beast ζήτησε από τον Μάικ Τάισον να του ρίξει γροθιά! vid
- H viral δήλωση Νετανιάχου: «Θα γίνουμε Αθήνα και σούπερ Σπάρτη μαζί»
Κύρια Θέματα

















