• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ: «Τα 18 Rafale θα αντικαταστήσουν τα παλαιότερα Mirage» – Πότε θα τα αποκτήσει η Π.Α. (ΒΙΝΤΕΟ)

Πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ: «Τα 18 Rafale θα αντικαταστήσουν τα παλαιότερα Mirage» – Πότε θα τα αποκτήσει η Π.Α. (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων απάντησε ήδη όσον αφορά τα εξοπλιστικά ο πρωθυπουργός.

Αναμφίβολα, μετά την οικονομία, οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τα εξοπλιστικά και την αμυντική βιομηχανία της χώρας αποτελούν το κορυφαίο θέμα συζήτησης.

Πριν από λίγο, παραχωρώντας συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός συγκεκριμενοποίησε μερικές από τις εξαγγελίες του σχετικά με τα εξοπλιστικά.

Ειδικότερα, για την απόκτηση της μίας μοίρας μαχητικών Rafale, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε πως τα πρώτα γαλλικά μαχητικά ευελπιστεί να έρθουν στην Ελλάδα στα μέσα του 2021.

Παράλληλα ο ίδιος έκανε γνωστό πως από τα 18 Rafale, τα 6 θα είναι καινούργια και τα 12 θα είναι μεταχειρισμένα από την γαλλική Π.Α. κάτι που σημαίνει πως θα έρθουν πολύ πιο γρήγορα στα «χέρια» της ελληνικής Π.Α.

Εκτός των άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως τα Rafale 4ης γενιάς που θα αυξήσουν την ελληνική υπεροπλία στο Αιγαίο θα αντικαταστήσουν τα παλαιότερα Mirage.

«Τα πρώτα θα φτάσουν στα μέσα του 2021 και θα ολοκληρωθεί η αγορά το 2022. Εδώ και μία δεκαετία δεν έγινε επένδυση στο ναυτικό. Η κεντρική εισήγηση είναι η ενίσχυση».

Τι είπε για τις φρεγάτες

«Και για αυτό αγοράζονται τέσσερις φρεγάτες. Το πρόγραμμα θα είναι περίπου 4 με 7 χρόνια. Εχουν γίνει πολύ αναλυτικές συζητήσεις με το ΥΠΟΙΚ και έχουμε τη δυνατότητα να υποστηρίξουμε οικονομικά αυτό το πρόγραμμα.

Είμαστε σε προχωρημένο στάδιο για υπογραφή αμυντικής συμφωνία με τη Γαλλία. Η συνθήκες της ΕΕ προβλέπει ότι όλα τα μέλη έχουν τη δυνατότητα συνδρομή σε άλλο μέλος που πλήττεται. Εύχομαι ότι δεν πρόκειται να χρειαστεί η χώρα την ενεργοποίηση αυτής της ρήτρας».

(ΦΩΤΟ:Photo screenshot)