Πολεμική Αεροπορία – Επαφές για οπλικά συστήματα στα F-16

Μια σειρά προηγμένων οπλικών συστημάτων για τον εξοπλισμό των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, τέθηκαν στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια συνάντησης επιτελών της ΠΑ με στελέχη της εταιρείας Raytheon, που εξειδικεύεται στους σχετικούς αυτούς τομείς.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στα οπλικά συστήματα, όπως πυραύλους αέρος-αέρος αλλά και κατευθυνόμενες βόμβες, οι οποίες μπορούν να ενσωματωθούν στο μαχητικό αεροσκάφος, ανάλογα το είδος και τον αντικειμενικό σκοπό της αποστολής στο πεδίο επιχειρήσεων.

Τι αναφέρει το δελτίο Τύπου
Θέματα που αφορούν τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες των όπλων για τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 τέθηκαν στο επίκεντρο διαδικτυακής συνάντηση των εκπροσώπων της εταιρείας «Raytheon» με αρμόδιους επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας.

Από πλευράς «Raytheon», συμμετείχαν ο Μάικλ Έλισον, Business Development Director καθώς και ο Τζέιμς Ρίγκερτ, JSOW International Program Manager.

Συγκεκριμένα, σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση εκ μέρους της εταιρείας των όπλων i) AMRAAM – Advanced Medium Air-to-Air Missile ή με άλλα λόγια προηγμένος πύραυλος αέρος-αέρος μέσης εμβέλειας, ii) κατευθυνόμενων βομβών τύπου Paveway και JSOW που κατασκευάζει η εταιρεία για τα αεροσκάφη F-16.

(onalert – φωτο: eurokinissi)