Ποιός κορωνοϊός;;; Οι Τούρκοι συνεχίζουν!!!

reis_kastelorizo
Το κράτος απαντά με... LOCKDOWN!

Το «Oruc Reis» εξακολουθεί να πλέει στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου, εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Μάλιστα η Τουρκία εξέδωσε νέα παράνομη Navtex ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο το «θερμόμετρο» της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.  Η εν λόγω οδηγία προς ναυτιλομμένους έχει ισχύ μέχρι τα μεσάνυχτα της 29ης Νοεμβρίου.

Η Άγκυρα δεν επιτρέπει στον κορωνοϊό να αναβάλλει τα σχέδιά της σε σχέση με το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, επιμένοντας στην προκλητική δραστηριότητα στα νότια του Καστελόριζου με διαρκή ανανέωση των παράνομων Navtex!

Μάλιστα, το Πεντάγωνο,  μεταξύ των τουρκικών σεναρίων περαιτέρω κλιμάκωσης εξετάζει και αυτό της αποστολής γεωτρύπανου, αλλά και της έρευνας σε περιοχή του ελληνοαιγυπτιακού συμφώνου για την ΑΟΖ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα τα «ΝΕΑ» οι Έλληνες επιτελείς φρονούσαν πως αν ξεκινούσε και πάλι ο διάλογος Ελλάδας – Τουρκίας τότε υπήρχε σοβαρή πιθανότητα για άμεση αποκλιμάκωση. Ωστόσο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου όλα δείχνουν πως το σενάριο αυτό έχει πλέον απομακρυνθεί, καθώς η Τουρκία αρνείται να συζητήσει μόνο για την υφαλοκρηπίδα πόσο μάλλον με βάση το Διεθνές Δίκαιο, το οποίο δεν την συμφέρει.

«Η συνολική συμπεριφορά της Τουρκίας συνιστά αυξανόμενο και επιδεινούμενο πρόβλημα, το οποίο την καθιστά παράγοντα αποσταθεροποίησης στην περιοχή, όχι μόνο για την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά μέχρι και στο Ναγκόρνο Καραμπάχ με τη συμμετοχή Σύρων μισθοφόρων, πιθανώς μαχητών του ISIS» σχολίασε μεταξύ άλλων χθες ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά τη παρέμβασή του μέσω τηλεδιάσκεψης σε διαδικτυακό σεμινάριο του Hellenic American Institute.

Υπό αυτές τις συνθήκες στο «Πεντάγωνο» επικρατεί προβληματισμός. Αναλύονται και εξετάζονται σενάρια για τα επόμενα στάδια κλιμάκωσης. Ένα από αυτά, όπως είπαμε, είναι η απόφαση της Άγκυρας να στείλει γεωτρύπανο σε περιοχή όπου η ίδια ισχυρίζεται ότι έχει κάνει έρευνες, όπως στα νότια του Καστελόριζου. Σε μία τέτοια περίπτωση, ανώτατοι επιτελείς αναφέρουν πως «δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια». Ευχόμαστε αυτό να ισχύει και να μην… ανέβουν ξαφνικά τα κρούσματα, αν στον ορίζοντα ξεπροβάλλει τουρκικό γεωτρύπανο.

Επιπλέον, εξετάζεται πάντα και η πιθανότητα η Τουρκία να επιχειρήσει να προκαλέσει στέλνοντας ένα ερευνητικό σκάφος σε θαλάσσια περιοχή της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας για την ΑΟΖ. Θα τολμήσουν οι Τούρκοι να προκαλέσουν την ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία, η οποία φέρεται να έχει ενισχυθεί πάρα πολύ και θα δυναμώσει κι άλλο με την πραγματοποίηση της άσκησης «Μέδουσα» στις αρχές Δεκεμβρίου και με μία υπογραφή αμυντικής συμφωνίας το προσεχές διάστημα, όπως αναφέρουν πληροφορίες;;;

Εμπρός σε όλα αυτά, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων επιμένει πως παρά το lockdown και τα μέτρα που ισχύουν, η επιχειρησιακή ετοιμότητα και των τριών Κλάδων πρέπει να βρίσκεται διαρκώς σε υψηλό επίπεδο με την πραγματοποίηση ασκήσεων!!!

Το Lockdown καταστρέφει την οικονομία και, σύμφωνα με επιστήμονες, προκαλεί περισσότερους θανάτους. Ας μην πειράξει και τις Ένοπλες Δυνάμεις, την ώρα που η Τουρκία ετοιμάζει το επόμενο βήμα της!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ!!!