• Αρχική
  • Άρθρα
  • Παραδόθηκε η απάντηση στη LoR του Πολεμικού Ναυτικού από τις ΗΠΑ

Παραδόθηκε η απάντηση στη LoR του Πολεμικού Ναυτικού από τις ΗΠΑ

Μέρα συναντήσεων σήμερα στο Υπουργείο Αμύνης καθώς ο αρμόδιος Ναύαρχος Morley του Αμερικανικού Πενταγώνου κατέφθασε μαζί με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Παϊάτ για να παραδώσουν στον Υπουργό Αμύνης κ. Παναγιωτόπουλο με την απάντηση LoA(Letter of Acceptance) στη LoR(Letter of Request) που είχε αποστείλει το ΓΕΝ πριν από 2 μήνες περίπου.

Το ακριβές περιεχόμενο της LoΑ ακόμα δεν έχει γίνει επισήμως γνωστό αν και είναι σίγουρο ότι οι Αμερικανοί προτείνουν τις φρεγάτες MMSC της Lockheed Martin για το Πολεμικό Ναυτικό μέσω διακρατικής συμφωνίας και με πρόβλεψη για εγχώρια ναυπήγηση πάνω στην οποία πατάει και η αμερικανική πρόταση η οποία υστερεί δραματικά από επιχειρησιακής άποψης με τα προτεινόμενα πλοία της και με βάση όσα έχει παρουσιάσει η εταιρεία μέχρι τώρα,  έναντι άλλων προτάσεων.

Οι Αμερικανοί είχαν ζητήσει μία μικρή παράταση μερικών ημερών για την παράδοση του φακέλου της πρότασής τους στο ΥΠΕΘΑ και με την ολοκλήρωσή της διαδικασίας, το μπαλάκι πέφτει στην ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού και φυσικά της Κυβέρνησης για την πορεία της ανανέωσης του Στόλου.