• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οι νέες φρεγάτες! Το Αιγαίο Πέλαγος θα παραμείνει ΕΛΛΗΝΙΚΟ με κάθε κόστος (vid)

Οι νέες φρεγάτες! Το Αιγαίο Πέλαγος θα παραμείνει ΕΛΛΗΝΙΚΟ με κάθε κόστος (vid)

stolos
Οι τελευταίες εξελίξεις…

Μετά το σήριαλ με τις φρεγάτες Belh@ra και την υπαναχώρηση της ελληνικής πλευράς ως προς την προμήθεια των γαλλικών ψηφιακών φρεγατών, φαίνεται ότι υπάρχει πλέον συγκεκριμένος σχεδιασμός για την απόκτηση νέων μονάδων για τον Στόλο, ο οποίος έχει σοβαρό θέμα με τα μεγάλης ηλικίας του πλοία.

Η σοβαρότερη εξέλιξη στο ζήτημα είναι η απόφαση να διενεργηθεί διαγωνισμός για την ναυπήγηση συνολικά 4 νέων φρεγατών γενικών καθηκόντων για να αντικατασταθούν ισάριθμα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού. Το είδος των πλοίων, ως γενικών καθηκόντων, σημαίνει ότι δεν θα είναι ειδικά στην αεράμυνα περιοχής αλλά  θα έχουν και άλλες δυνατότητες.

Η απόφαση για διενέργεια διαγωνισμού για ένα πρόγραμμα το οποίο θα φτάσει σε κόστος αρκετά μεγάλο, είναι ορθολογική και ωφέλιμη για το Ναυτικό αλλά και για το κράτος. Το Ναυτικό θα θέσει τις προδιαγραφές του και θα συρρεύσουν οι ναυπηγικοί μνηστήρες με τις σχεδιάσεις τους για να κερδίσουν το πολυπόθητο συμβόλαιο. Αυτό σημαίνει πως το Ναυτικό θα έχει στα χέρια του σχεδιάσεις όπως τις ορίζουν οι προδιαγραφές του ή πολύ κοντά σε αυτές. Ωστόσο, το κόστος ανά πλοίο θα μειωθεί λόγο του ανταγωνισμού.

Το Ναυτικό, εκτός των πλοίων που θα ναυπηγηθούν και θα είναι όπως τα θέλει, θα καταφέρει να θέσει και άλλες σημαντικές παραμέτρους όπως το ότι τα πλοία θα χρειαστεί να κατασκευαστούν εδώ ή το πρώτο έξω και τα υπόλοιπα 3 εδώ με την ανάλογη μεταφορά τεχνογνωσίας, το οποίο είναι και το μεγάλο στοίχημα, έτσι ώστε να πάρει, τουλάχιστον αυτός ο τομέας της αμυντικής βιομηχανίας, μπροστά.

Μαζί με όσα θα προβλέπει ο διαγωνισμός, λέγεται ότι θα υπάρχει και η ανάγκη ο ανάδοχος να δώσει στην Ελλάδα τουλάχιστον 2 μεταχειρισμένα πλοία είτε σε μορφή δανεισμού είτε για αγορά από το Πολεμικό Ναυτικό. Από την στιγμή που επί 15 χρόνια δεν έχει πέσει κάποια νέα φρεγάτα στο νερό, η Ελλάδα έχει αξιόμαχα αλλά παλαιά πλοία και χρειάζεται επειγόντως μεταχειρισμένα, τα οποία θα καλύψουν μερικές από τις τρύπες που δε μπορούν να καλύψουν οι S. Ίσως αυτός είναι και ένας από τους βασικότερους παράγοντες για την τελική επιλογή του υποψήφιου σχεδίου πέραν του κόστους και των προδιαγραφών.

Σύμφωνα με αποκλειστική δήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη στο el.gr, τρεις είναι οι βασικοί υποψήφιοι προμηθευτές φρεγατών για το πολεμικό ναυτικό.

Η Γαλλία, η Ολλανδία και οι ΗΠΑ.

Οπότε θεωρητικά έχουμε:

  • Η Γαλλία με τις FREMM και τις BELHARA,
  • η Ολλανδία με τις φρεγάτες κλάσης “PROVINCIEN”
  • και οι ΗΠΑ με κάποια από τις πολλαπλές εκδόσεις της κλάσης FREEDOM της LOKHEED MARTIN.

Γαλλία και Η.Π.Α. έχουν σχέδια που έχουν επισήμως προταθεί, ενώ τελευταία υπήρξε έντονη κινητικότητα από Ολλανδικής πλευράς για πώληση στην Ελλάδα των μεταχειρισμένων  φρεγατών “Μ”  αλλά και για την εξαγορά των ναυπηγείων του Σκαραμαγκά. Η Γερμανία και η Ιταλία ακόμα δεν έχουν καταστήσει σαφές αν θα συμμετάσχουν με τους Γερμανούς να έχουν ήδη το συμβόλαιο των βαρέων τορπιλών και ίσως την ναυπήγηση ακόμα 2 υποβρυχίων μέσα στην δεκαετία.

Τροχοπέδη στην όλη διαδικασία αποτελεί το ακόμα αβέβαιο μέλλον των ναυπηγείων της Ελευσίνας και του Σκαραμαγκά με την Κυβέρνηση όμως να προχωρά τα ζητήματα αυτά αρκετά γρήγορα. Τα ναυπηγεία Ελευσίνας βρίσκονται σε διαδικασία εξυγίανσης με το χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης να υπολογίζεται μέχρι το τέλος του έτους όταν και η ΟΝΕΧ θα αρχίσει την επένδυσή της σε αυτά. Τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά είναι μία αρκετά πιο σύνθετη περίπτωση, η οποία θα χρειαστεί αρκετή υπομονή και επιμονή για να πετύχει  η αλλαγή πλεύσης τους στον οικονομικό χάρτη αφού υπάρχουν περιορισμοί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αρκετά νομικά εμπόδια  που αφορούν και προηγούμενους ιδιοκτήτες. Εφόσον η κυβέρνηση επιλύσει τα προβλήματα των Ναυπηγείων, θα προχωρήσει με μεγαλύτερη άνεση στο πρόγραμμα ναυπήγησης νέων πλοίων.

Τέλος, είναι πιθανό η κυβέρνηση να θέσει και τον ΕΜΖ των φρεγατών ΜΕΚΟ στο ίδιο πακέτο με αυτό της ναυπήγησης των νέων φρεγατών, ώστε να κερδίσει την περεταίρω μείωση του κόστους του συνολικού προγράμματος και έναν ποιοτικότατο εκσυγχρονισμό μαζί με τα μεταχειρισμένα πλοία, τα οποία θα έρθουν για να καλύψουν τις ΜΕΚΟ που θα βρίσκονται σε δεξαμενισμό. Το τελικό κονδύλι των 400 εκ. ευρώ που εγκρίθηκε αντί των 160 εκ ευρώ που αρχικά είχε περάσει από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, κρίνεται ως το πλέον επαρκές και είναι όσο προέβλεπε ο σχεδιασμός του 2014. Με αυτό το ποσό, των 100 εκ. ανά σκάφος, μπορούμε να μιλάμε για κανονικό εκσυγχρονισμό για τις 4 κύριες φρεγάτες του Στόλου ο οποίος θα δώσει 15 χρόνια ακόμα, επιχειρησιακής ζωής στα πλοία. Το πρόγραμμα αυτό θα ξεκινήσει πριν το ξεκίνημα της ναυπήγησης των νέων φρεγατών που θα προκύψουν από το διαγωνισμό.

ΦΩΤΟ: ΓΕΕΘΑ