• Αρχική
  • Άρθρα
  • Νέα στοιχεία για το εμπορικό πλοίο που χτύπησε το «ΚΑΛΛΙΣΤΩ» – Θα πήγαινε μετά Τουρκία (vid)

Νέα στοιχεία για το εμπορικό πλοίο που χτύπησε το «ΚΑΛΛΙΣΤΩ» – Θα πήγαινε μετά Τουρκία (vid)

ploio_kallistw
Το «γιατί και πως» ερευνούν οι Αρχές... ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ!

Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ναυτικό ατύχημα με το ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού «Καλλιστώ» το οποίο «κόπηκε στα δύο» από το φορτηγό-πλοίο της Maersk το πρωί της Τρίτης.

Το ατύχημα σημειώθηκε στις 7:30 το πρωί της Τρίτης όταν το μεγάλο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της εταιρείας Maersk «πέρασε από πάνω» του!  Το «Καλλιστώ» έβγαινε από το ναύσταθμο, όταν το φορτηγό πλοίο έπεσε στην πρύμνη του με αποτέλεσμα να υπάρξει ρήγμα και εισροή υδάτων (λεπτομέρειες ΕΔΩ).

Προκειμένου να βρεθεί άκρη σχετικά με το τι προκάλεσε το ατύχημα, ο απόπλους του εμπορικού πλοίου απαγορεύτηκε. Το MAERSK LAUNCESTON, ένα μεγάλο πλοίο μήκους 266 μέτρων και πλάτους 36 μέτρων, πορτογαλικής σημαίας είχε ως προορισμό το Τσανάκκαλε της Τουρκίας.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά δύο μέλη του πληρώματος του πολεμικού πλοίου που διακομίστηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟ ΕΙΝΑΙ πως τις τελευταίες ώρες οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των τουρκικών ΜΜΕ, προβάλλουν διεξοδικά το ατύχημα στο αγκυροβόλιο του Πειραιά, με την σύγκρουση του φορτηγού πλοίου «Maersk Launceston» με το ναρκοθηρευτικό πλοίο «Καλλιστώ», χωρίς να λείπουν τα καυστικά σχόλια συσχετίζοντας το περιστατικό με όσα συμβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δείτε νέα βίντεο: