• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μία ανάσα από το θερμό επεισόδιο – Έτσι έγινε η σύγκρουση ελληνικής και τουρκικής φρεγάτας (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία ανάσα από το θερμό επεισόδιο – Έτσι έγινε η σύγκρουση ελληνικής και τουρκικής φρεγάτας (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα ξημερώματα της Τετάρτης Ελλάδα και Τουρκία βρέθηκαν στα πρόθυρα ενός θερμού επεισοδίου.

Αυτό δείχνουν τα στοιχεία που δειλά-δειλά βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες σχετικά με την σύγκρουση της φρεγάτας “ΛΗΜΝΟΣ” του ελληνικού Π.Ν. και της “Κemal Reic” του τουρκικού Π.Ν. .

Κύρια ευθύνη για το «μίνι επεισόδιο» που δεν πήρε έκταση τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης φέρεται να έχει ο κυβερνήτης της τουρκικής φρεγάτας λόγω των επικίνδυνων ελιγμών στους οποίους προέβη.

Πρόκειται για στοιχεία που ο ίδιος ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έδωσε μέσω οπτικού υλικού στους Ευρωπαίους ομολόγους του κατά τη διάρκεια του χθεσινού Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. .

Η λεγόμενη «επακούμβηση» ανάμεσα στις δύο φρεγάτες δεν στάθηκε σε καμία περίπτωση ικανή για να προκαλέσει τη βύθισή τους, ενώ ενδεικτική είναι η μαεστρία με την οποία κατάφερε ο κυβερνήτης του ελληνικού σκάφους να αποφύγει την οποιαδήποτε ζημιά.

Ακόμη κι αν η τουρκική προπαγάνδα οργίασε τις τελευταίες 3 μέρες, η απάντηση του ελληνικού ΓΕΕΘΑ το πρωινό της Πέμπτης ήταν κάτι περισσότερο από αποστομωτική.

Θυμίζουμε πως η ελληνική πλευρά δημοσίευσε φωτογραφία με την ΑΘΙΚΤΗ φρεγάτα “ΛΗΜΝΟΣ” από την ελληνογαλλική άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο, την ώρα που τα τουρκικά ΜΜΕ μίλαγαν για δήθεν σοβαρές υλικές ζημιές και…απόσυρση του σκάφους για να επισκευαστεί.

(φωτο:screenshot)