Δύο ακόμη υπερσύγχρονα ταχύπλοα περιπολικά σκάφη προσφορά μελών της ναυτιλιακής κοινότητας παρέλαβε το Λιμενικό Σώμα, ενισχύοντας έτσι τις επιχειρησιακές του ικανότητες, σε μια περίοδο όπου οι τουρκικές προκλήσεις έχει ενταθεί, όπως φάνηκε στο πρόσφατο περιστατικό στα Ίμια.
Στο πλαίσιο της δωρεάς προς το Λιμενικό Σώμα, δέκα ταχύπλοων περιπολικών σκαφών υψηλών προδιαγραφών που υλοποιείται με την αποκλειστική χρηματοδότηση μελών της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, παραδόθηκαν σήμερα το πέμπτο και το έκτο κατά σειρά σκάφη Rafnar, τύπου Leiftur 1100 Cabin Patrol. Τα συγκεκριμένα σκάφη αποτελούν προσφορά της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ και της εταιρείας THENAMARIS.

Τι δήλωσε ο Υπουργός
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και τον Πρόεδρό της κ. Θεόδωρο Βενιάμη, η οποία έσπευσε να ικανοποιήσει το αίτημα του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος, όσο και τους δωρητές για την προσφορά του πέμπτου και το έκτου κατά σειρά περιπολικού σκάφους.
«Καταφέραμε, να προστατέψουμε τα θαλάσσια σύνορά μας και αυτό πιστώνεται αποκλειστικά στα στελέχη μας τα οποία όπως είπε και ο Αρχηγός, με αυταπάρνηση, με αποφασιστικότητα, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, με προτεραιότητα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, έχουν καταφέρει και έχουν μειώσει, το 2020, σε σχέση με το 2019, τις μεταναστευτικές ροές κατά 85%. Τα πολύ καλά αποτελέσματα συνεχίζονται το 2021 και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Το σχόλιο του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος
Από την πλευρά του, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης, αφού ευχαρίστησε όλους τους δωρητές της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, για την πολύτιμη αρωγή και τη διαχρονική στήριξη που προσφέρουν στο Λιμενικό Σώμα, σημείωσε:
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμη και κάθε μέρα είναι μία πρόκληση. Όλα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, 365 ημέρες τον χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο με αυταπάρνηση και ευσυνειδησία εκπληρώνουν το δύσκολο έργο που η ελληνική Πολιτεία μας έχει αναθέσει επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμού επ’ ωφελεία της Κοινωνίας και της Πατρίδας μας».
Στην τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε με ελάχιστους παρευρισκόμενους και πάντα τηρώντας της οδηγίες προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού, παρευρέθηκαν επίσης ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Λ.Σ. κ. Θεόδωρος Κλιάρης, ο κ. Αθανάσιος Μαρτίνος και η κ. Ιωάννα Μαρτίνου.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικό βίντεο: Σπίτι εξερράγη στην Καλιφόρνια – 6 τραυματίες, vid
- Γυναίκα “στούκαρε” με κλεμμένο σκάφος πάνω σε ιστορική γέφυρα της Βενετίας! vid
- Το μυστήριο των οικόσιτων γατών λύθηκε: Αρχαίο DNA από Κίνα ανατρέπει όσα ξέραμε για την προέλευσή τους
- Χάος στο γήπεδο: Ινδοί τα έκαναν γης μαδιάμ επειδή δεν είδαν…τον Μέσι! vid
- Κ. Σκρέκας: Η ΝΔ είναι σήμερα πόλος έλξης για όλους τους πολίτες
- Τραγωδία στο Τέξας: 15χρονος σκότωσε τη μητέρα και τα δύο αδέλφια της πρώην κοπέλας του
- «Θα αναλάβουμε δράση», λένε οι ΗΠΑ, κοιτώντας προς τη Ρουάντα
- Γυναίκα “φύλακας άγγελος” σώζει άνδρα που έπεσε στις ράγες του Μετρό στην Βαρκελώνη, vid
- Ζαχάροβα σε ευρωπαϊκά κράτη: Συνέλθετε! Δεν θα μπορέσετε να μας αποζημιώσετε, έρχονται αντίποινα
- Ευτράπελο σε παιδική παράσταση – Έντυσαν αγόρι…Έλβις αντί για Ξωτικό!
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΕΒΡΟΣ
ΔΥ[Α
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ
ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ
ΓΙΑΤΡΟΙ
ΧΑΛΑΝΔΡΙ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ









