• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κοινή άσκηση Ελλάδος-Ισραήλ-Η.Α.Ε. έρχεται το προσεχές διάστημα

Κοινή άσκηση Ελλάδος-Ισραήλ-Η.Α.Ε. έρχεται το προσεχές διάστημα

Η Ισραηλινή εφημερίδα Maariv Daily ανέφερε σε δημοσίευμά της ότι επίκειται το προσεχές διάστημα κοινή άσκηση μεταξύ του Ισραήλ, των Η.Α.Ε. και της Ελλάδας στο πλαίσιο μίας ευρύτερης στρατιωτικής άσκησης η οποία θα διεξαχθεί σε ελληνικό έδαφος.

Πιο συγκεκριμένα, στην Άσκηση θα λάβουν μέρος αεροπορικές δυνάμεις από τις Η.Π.Α., τον Καναδά, τη Σλοβακία, την Ισπανία, την Κύπρο, το Ισραήλ και τα Εμιράτα με την Ελλάδα διοργανώτρια. Εφόσον ισχύουν τα δημοσιεύματα, τότε πρόκειται για μία άσκηση με μεγάλη συμμετοχή και προφανή οφέλη για την Πολεμική Αεροπορία μας αφού θα διοργανώσει μία άσκηση με πολλές χώρες με τον ανταγωνισμό ( με την καλή έννοια) έντονο μεταξύ των ασκούμενων δυνάμεων.

Η Ελλάδα και Κύπρος περνούν σαφές μήνυμα ότι έχουν συμμάχους στην περιοχή και συνεργάζονται μαζί τους συνεχώς με αποδέκτη την Τουρκία, ενώ τα δημοσιεύματα στο Ισραήλ επικεντρώνονται στο γεγονός ότι θα είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνεται επίσημα η συμμετοχή σε άσκηση δυνάμεων του Ισραήλ και των Εμιράτων, μετά την υπογραφή της συνθήκης ειρήνης μεταξύ τους. Το Ισραήλ και τα Η.Α.Ε.  έχουν συμμετάσχει σε κοινές ασκήσεις παλαιότερα αλλά αυτό το γεγονός δεν είχε δει το φώς της δημοσιότητας. Τώρα θεωρήθηκε σκόπιμο να μαθευτεί από την πλευρά των Η.Α.Ε. αφού θα γίνει και στα πλαίσια μίας ευρύτερης στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ πολλών χωρών για την εκτέλεσή της και τα Η.Α.Ε. επιθυμούν να δείχνουν προς τα έξω ότι οι σχέσεις με το Ισραήλ βαίνουν καλώς σε όλους τους τομείς, όχι μόνο τους οικονομικούς και διπλωματικούς αλλά και στο στρατιωτικό τομέα.