Ημερίδα για τα μη επανδρωμένα Οχήματα στη ΛΑΕΔ

Τα «Μη επανδρωμένα Οχήματα (UxV’s), Συστήματα και Τεχνολογίες»,

ήταν το αντικείμενο ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, με αντικειμενικό σκοπό να διευκολυνθούν επαφές ως βάση περαιτέρω εθνικών συνεργασιών έρευνας και τεχνολογίας στον συγκεκριμένο τομέα (σ.σ. των μη επανδρωμένων οχημάτων).

Η ημερίδα οργανώθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας, στο πλαίσιο υλοποίησης της Εθνικής Αμυντικής και Βιομηχανικής Στρατηγικής (ΕΑΒΣ) και έλαβαν μέρος εκπρόσωποι από τις Ένοπλες Δυνάμεις, το υπουργείο ‘Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, την εγχώρια αμυντική βιομηχανία, καθώς και από την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα.

Την ημερίδα προλόγισαν ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο γενικός διευθυντής της ΓΔΑΕΕ αντιναύαρχος Κυριάκος Κυριακίδης.

Στο πλαίσιο της ημερίδας:

-εκπρόσωποι των Γενικών Επιτελείων παρουσίασαν θέματα επιχειρησιακών απαιτήσεων, εν εξελίξει διεθνή προγράμματα, καθώς και θέματα κανονιστικού πλαισίου σχετιζόμενα με το αντικείμενο ενώ

-εκπρόσωποι της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας και της ακαδημαϊκής – ερευνητικής κοινότητας, με συναφή δραστηριότητα και εμπειρία, παρουσίασαν τεχνολογικές δυνατότητες, εξελίξεις και διαπιστώσεις από τη συμμετοχή σε συναφή προγράμματα έρευνας, τεχνολογίας και ανάπτυξης, ενόψει και των εξελίξεων αναφορικά με τις χρηματοδοτήσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου ‘Αμυνας όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

photo:pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...