• Αρχική
  • Άρθρα
  • Φρεγάτες ώρα μηδέν! Συνάντηση ηγεσίας ΥΠΕΘΑ με αντιπροσωπεία εκπροσώπων της DAMEN

Φρεγάτες ώρα μηδέν! Συνάντηση ηγεσίας ΥΠΕΘΑ με αντιπροσωπεία εκπροσώπων της DAMEN

Η ανακοίνωση της ΓΔΑΕΕ αναφέρει:

«Σήμερα, 9 Ιουνίου 2021, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ, Αντιναυάρχου (Μ) ε.α. Αριστείδη Αλεξόπουλου ΠΝ, με εκπροσώπους της εταιρείας DAMEN SHIPYARDS GORINCHEM με επικεφαλή τον κ. Stephe Stout Υπεύθυνο πωλήσεων Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ο οποίος συνοδευόταν από τον κ.Roberto Alchanatis και τον κ.Pieter Heijboer της εταιρείας DAMEN SHIPYARDS GORINCHEM, κατόπιν αιτήματός τους.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος»

Μετά τις αποφάσεις του Σαββάτου για την πορεία που θα ακολουθήσει η διαδικασία επιλογής της σχεδίασης για το πρόγραμμα προμήθειας των νέων φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, το ελληνικό κράτος έκοψε μία σχεδίαση και θα προχωρήσει σε περαιτέρω αξιολόγηση των προτάσεων των εταιρειών ζητώντας περισσότερες λεπτομέρειες για τις προτάσεις τους.

Οι Ολλανδοί με την πρότασή τους για τις 4 SIGMA 11515, τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών ΜΕΚΟ 200, τις 2 φρεγάτες κλάσης «Μ» και τις δύο επιπλέον νεότευκτες SIGMA 10514 και εντός προϋπολογισμού του προγράμματος, φέρονται να έχουν το πάνω χέρι στην όλη διαδικασία.