• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΕΘΝΙΚΟ σχέδιο για τον Έβρο! Τα σημεία που θα φτιαχτεί το Ελληνικό «τείχος» (ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΘΝΙΚΟ σχέδιο για τον Έβρο! Τα σημεία που θα φτιαχτεί το Ελληνικό «τείχος» (ΒΙΝΤΕΟ)

Αποφασισμένοι όλοι να τελειώσει το έργο...

Ειλημμένη θεωρείται η απόφαση για την άμεση περαιτέρω θωράκιση του Έβρου, προκειμένου να λειτουργήσει αποτρεπτικά σε οποιαδήποτε τυχόν παράνομη ενέργεια σχεδιάζει η Τουρκία μετά και το νέο σκηνικό έντασης που δημιουργήθηκε στην παραποτάμια ζώνη.

Η κυβέρνηση σε συνεργασία με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη έχει δώσει τη συγκατάθεσή της για σφράγισμα όλων των συνόρων στον Έβρο μέσω της επέκτασης του φράχτη, με την δημιουργία επιπλέον οχυρωματικών έργων καθώς επίσης και με την αποστολή στην παραμεθόριο εκατοντάδων αστυνομικών. Ταυτόχρονα, επιταχύνεται και ο σχεδιασμός για νέες προσλήψεις ακόμα περισσότερων ειδικών φρουρών ώστε να ενισχυθούν οι τοπικές υπηρεσίες.

Ας δούμε όμως αναλυτικά το σχέδιο «Σφραγίστε τον Έβρο»!

Τα σημεία από τα οποία θα περάσει ο νέος φράχτης:

  • Πέταλο: Από εκεί ο νέος φράχτης θα έχει μήκος 16.5 χλμ.
  • Κτήμα Τσιρώζη: Ο φράχτης θα έχει μήκος 14 χλμ.
  • Νεραϊδότοπος: Εκεί θα καταλήγει ο φράχτης, θα έχει μήκος 2 χλμ.

Επιχειρησιακό σχέδιο

Οι αστυνομικές δυνάμεις θα πρέπει να παραταχθούν κατά αυτόν τον τρόπο στον Έβρο, ώστε να μην περνάει το παραμικρό, όπως συνέβη τον Μάρτιο.

Συνολικά 18 διμοιρίες ΜΑΤ θα σπεύσουν στην περιοχή (τρεις από την Αθήνα). Οι βάσεις τους θα είναι στην Αλεξανδρούπολη, στην Ορεστιάδια, στις Φέρρες και στις Καστανιές.

Βασικός σκοπός: Ενέδρες και περιπολίες. Μεγάλη προσοχή στα σημεία που θα κατασκευάζεται όλο το καλοκαίρι ο φράχτης.

Νεκρά σημεία

Στα νεκρά σημεία που δεν μπορούν να περιπολήσουν αστυνομικοί, θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο τα drones, τα ελικόπτερα και οι θερμικές κάμερες, ενώ υπάρχουν και σταθερές κάμερες, οι οποίες είναι σε θέση να βλέπουν σε βάθος 12.5 χλμ. Παράλληλα ενισχύθηκε ο φωτισμός την νύχτα με ακόμη μεγαλύτερους προβολείς.