Ενόχληση στην Άγκυρα προκαλεί η είδηση ότι ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, στρατηγός Αλεξάντερ Φομίν συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντής ΓΔΑΕΕ, αντιπτεράρχο (Ι) Θεόδωρο Λάγιο (ε.α.) στο Διεθνές Στρατιωτικό & Τεχνικό Φόρουμ Army2020 στην Μόσχα και μάλιστα σε ΘΕΡΜΟΤΑΤΟ κλίμα.
Την ώρα που η Ελλάδα θέλει να αναβαθμίσει τα εξοπλιστικά της προγράμματα, η Ρωσία, βλέποντας την στενή επαφή και με την Γαλλία, ζητά να συνδράμει, αν η Αθήνα μπορεί να βρει φόρμουλα συνεργασίας.
Όπως αναφέρει το function.mil.ru «τα μέρη συζήτησαν επίκαιρα θέματα διμερούς συνεργασίας». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ σημειώνεται: «Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε μια ατμόσφαιρα φιλίας και εμπιστοσύνης και επιβεβαίωσε την αμοιβαία διάθεση για περαιτέρω ανάπτυξη ρωσο-ελληνικής στρατιωτικής συνεργασίας».
Την συνάντηση γνωστοποίησε και η Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα:
Θέματα στρατιωτικής συνεργασίας #Ρωσία – #Ελλάδα συζήτησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας 🇷🇺 Στρατηγός Αλεξάντερ Φομίν & ο Γενικός Διευθυντής ΓΔΑΕΕ 🇬🇷Αντιπτεράρχος (Ι) Θεόδωρος Λάγιος (ε.α.) στο Διεθνές Στρατιωτικό & Τεχνικό Φόρουμ #Army2020 στη Μόσχα.https://t.co/P2vltEsZ2y pic.twitter.com/o2GwAk2gVH
— Rus Embassy, Greece (@RFEmbassyGr) September 2, 2020
Σύμφωνα μάλιστα με ανταποκρίσεις, με αφορμή τους S-400 και την Τουρκία, η Ρωσία επανέλαβε την πάγια πρότασή της προς την Ελλάδα, ότι η Ρωσική Αμυντική Βιομηχανία είναι πρόθυμη να κατασκευάσει και να μεταβιβάσει στην Ελλάδα οποιοδήποτε είδος αμυντικού και μη εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων και των S-400.
«Η Ελληνική πλευρά δεν θα έπρεπε να παραπονιέται για την εξαγωγή S-400 σε άλλες χώρες, εφόσον αυτή η εξαγωγή δεν απαγορεύεται από διεθνείς συμβάσεις. Είναι αμυντικό όπλο. Η Ρωσία προσφέρει στην Ελλάδα την δυνατότητα να το αποκτήσει. Η Ελλάδα έχει δεσμεύσεις στο ΝΑΤΟ που δεν μπορεί να παραβεί, αλλά αυτό είναι πρόβλημα της Ελλάδας και όχι της Ρωσίας», αναφέρουν ρωσικές πηγές.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΑΑΔΕ: Άνοιξε η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων 2025
- Πόλεμος και εξαγωγές πετρελαίου από τον Κόλπο – Αυτός ο αριθμός τα λέει όλα
- Τ. Θεοδωρικάκος: Συμβολή στον παραγωγικό μετασχηματισμό, 910 επενδύσεις, 2,5 δισ. ευρώ με 15000 νέες θέσεις εργασίας
- Ουσιαστική προστασία των εργαζομένων ζητά ο Δ. Κουτσούμπας και η Κ.Ο του ΚΚΕ σε επερώτηση προς την υπ. Εργασίας
- Θεσ/νίκη: Δωρεάν πρόγραμμα επιμόρφωσης για ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό – Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση
- Κιλκίς: 49χρονος δικυκλιστής είχε “απογειώσει” τη μοτοσικλέτα του με 223 χλμ/ώρα και συνελήφθη
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση κατά 8,3% σημείωσε ο δείκτης μισθολογικού κόστους το δ’ τρίμηνο του 2025
- Ν. Δένδιας: Βασικός άξονας των νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων είναι η «τεράστια αναβάθμιση» της αεράμυνας της Ελλάδας
- Ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας απορρίπτει το ενδεχόμενο αποστολής γερμανικών πολεμικών πλοίων στα Στενά του Χορμούζ
- Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης & Τροφίμων: Κρίσιμο το δίμηνο ως το Πάσχα – Μηδενική χαλάρωση μέτρων, ενίσχυση επιτήρησης και εντατικοί έλεγχοι









