• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Ege Ordusu»! Η «Στρατιά» που θέλει να τα βάλει με τους Έλληνες – ΓΝΩΡΙΣΤΕ τον ΕΧΘΡΟ μας (vid)

«Ege Ordusu»! Η «Στρατιά» που θέλει να τα βάλει με τους Έλληνες – ΓΝΩΡΙΣΤΕ τον ΕΧΘΡΟ μας (vid)

polemiko_naytiko1
Ίσως σύντομα χρειαστεί…

Η «Στρατιά του Αιγαίου» ή αλλιώς στα τουρκικά «Ege Ordusu».

Η Στρατιά των Τούρκων που έχει ξεκάθαρο επιθετικό προσανατολισμό: Να πάρει το Αιγαίο και τα ακριτικά νησιά από τους Έλληνες.

Κάθε χρόνο τα μέλη της Στρατιάς, απλωμένα σε όλα τα υπό κατοχή παράλια της Μικράς Ασίας, κάνουν μεγάλες ασκήσεις, επιδεικνύοντας τις επιθετικές τους προθέσεις,  προσανατολισμένα από το υγρό περιβάλλον προς την ξηρά, κυρίως με αποβατικές ενέργειες υποστηριζόμενες από το Πυροβολικό, την τουρκική Αεροπορία Στρατού και τα τμήματα Ειδικών Δυνάμεων.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο του 2018, από άσκηση, η οποία έλαβε χώρα στο μεγαλύτερο μέρος της στον κόλπο της Σμύρνης:

Η Στρατιά του Αιγαίου αποτελεί την πιο ενεργή απειλή εις βάρος της Ελλάδας από τα Δαρδανέλια μέχρι και την Αττάλεια ή  αλλιώς από τον Έβρο μέχρι και την Κύπρο. Διαθέτει ταξιαρχίες καταδρομών και πεζοναυτών, πολυάριθμο στόλο επιθετικών ελικοπτέρων, περισσότερα από 150 αποβατικά σκάφη πολλών τύπων, μικρά και μεγάλα που μεταφέρουν μέχρι και άρματα μάχης ή θωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού.

Την στηρίζουν Τουρκικά στρατιωτικά κατασκοπευτικά drones (UAV), τα οποία κινούνται, χωρίς να παραβιάζουν, συνήθως, το FIR Αθηνών,  από το νότιο τμήμα του Έβρου, κοντά στην Αλεξανδρούπολη μέχρι και την Στρογγύλη κι ακόμη πιο νότια, έως και το νοτιοανατολικότερο όριο της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Αυτό γιατί θέλουν να καταγράφουν τα πάντα.

ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δεν είναι κρυφό πως πολλές από τις μονάδες της Στρατιάς του Αιγαίου, τα τελευταία χρόνια εστάλησαν και στο μέτωπο της Συρίας. Σύμφωνα με Τούρκους Αξιωματούχους, έπρεπε να «αποκτήσουν πολεμική εμπειρία» ώστε όταν επιστρέψουν απέναντι από τα νησιά του Αιγαίου, να έχουν πολεμική εμπειρία αλλά και κατάλληλη τεχνογνωσία.

Ωστόσο, παρότι η εκπαίδευσή τους δεν χαρακτηρίστηκε πλήρης, έσπευσαν να τοποθετήσουν στα μανίκια τους καταδρομικά σήματα και εν μία νυκτί μετατράπηκαν σε «Ειδικές Δυνάμεις».

Τέλος υπάρχει μεγάλος αριθμός φυλακίων στις Τουρκικές ακτές, ώστε απ’ εκεί να καταγράφονται οι κινήσεις του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και της Εθνοφυλακής στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου, με την Άγκυρα να ενοχλείται από την παρουσία Ελλήνων στρατιωτών στα ακριτικά νησιά και να ισχυρίζεται πως απειλείται.

Θα ήταν ευχής έργον να ίσχυε αυτό, καθώς η Τουρκία κατέχει Ελληνικά εδάφη, όμως η σημερινή Ελληνική εξωτερική πολιτική βασίζεται στο αμυντικό δόγμα.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η Αθήνα διαθέτει πληθώρα αποδείξεων, όπως είδαμε, προκειμένου να αναδείξει την τουρκική επιθετικότητα και πως η Ελλάδα έχει απέναντί της μία χώρα, η οποία ασκεί επεκτατική πολιτική, χρησιμοποιώντας όποια μέσα διαθέτει.

Παρά την Στρατιά του Αιγαίου όμως, η Τουρκία ζητά αποστρατικοποίηση του Αιγαίου, καθώς στην Άγκυρα γνωρίζουν πως οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι πανέτοιμες…