• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έχουν σκάσει στα γέλια οι Τούρκοι – Έρευνα για… καψόνια στην 33η Μοίρα Καταδρομών της Εθνοφρουράς

Έχουν σκάσει στα γέλια οι Τούρκοι – Έρευνα για… καψόνια στην 33η Μοίρα Καταδρομών της Εθνοφρουράς

Το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου με αφορμή περιστατικό που έλαβε χώρα στην 33η Μοίρα Καταδρομών και βιντεοσκοπήθηκε από εθνοφρουρούς, διεξάγει έρευνα, δίνοντας ευκαιρία στην Τουρκία να «τρίβει» τα χέρια της, καθώς μάλλον δεν πρόκειται για καψώνι, αλλά για «πειράγματα» μεταξύ των ειδικοδυναμιτών της Κύπρου.

Άλλωστε, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Μεγαλονήσου:

«Από την προκαταρκτική έρευνα διαφαίνεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε στις αρχές Απριλίου, στο οποίο συμμετείχαν οικειοθελώς μόνο κληρωτοί στρατιώτες της συγκεκριμένης μονάδας, δηλαδή εθνοφρουροί της ίδιας ΕΣΣΟ (σειράς κατάταξης).

Εκ πρώτης, δεν κατατάσσεται σε οργανωμένο και προσχεδιασμένο επεισόδιο οποιασδήποτε μορφής εκφοβισμού και σωματικής δοκιμασίας και ήταν χωρίς τη συμμετοχή και παρουσία μόνιμων Στελεχών και ΣΥΟΠ της Εθνικής Φρουράς και χωρίς να είναι μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος της Δύναμης».

Πάρα ταύτα, η έρευνα θα συνεχιστεί μετά και από οδηγίες του Κύπριου Υπουργού Άμυνας, Σάββα Αγγελίδη, ο οποίος δήλωσε:

«Είμαι εξοργισμένος. Υπάρχει μηδενική ανοχή σε κάθε είδους ανομίας στο στράτευμα. Θέλουμε και έχουμε στρατό επαγγελματιών και ευσυνείδητων πολίτων.

Έχουμε ευθύνη απέναντι στη χώρα μας και απέναντι στον κάθε γονιό που μας εμπιστεύεται το παιδί του. Δεν θα επιτρέψουμε σε μερικούς ανεγκέφαλους να αμαυρώσουν την εικόνα της Εθνικής Φρουράς.

Επισκέφθηκα άμεσα το στρατόπεδο και διέταξα εις βάθος έρευνα. Γρήγορη και ουσιαστική. Αυτές οι συμπεριφορές δεν πρόκειται σε καμμιά περίπτωση να γίνουν ανεκτές από κανέναν. Επαναλαμβάνω ότι η Εθνική Φρουρά είναι και θα είναι το καμάρι μας. Και αυτό ας το καταλάβουν όλοι».

Καμάρι θεωρείται η Εθνική Φρουρά όταν εξοπλίζεται σωστά και όχι όταν γίνονται έρευνες άνευ ουσίας, ειδικά όταν πρόκειται για την 33η Μοίρα Καταδρομών.