Δύσκολη η κατάσταση με τα ναυπηγεία

Μετά το διαγωνισμό που έτρεξε το περασμένο διάστημα για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και ο οποίος κρίθηκε άγονος από την ειδική διαχείριση που ελέγχει τα ναυπηγεία, τα πράγματα έχουν πάρει άλλη τροπή, προς το χειρότερο.

Το Υπουργείο Οικονομικών θέλει να ανατρέξει το διαγωνισμό ξανά με την αποτίμηση πού δινει για το στρατιωτικό σκέλος των ναυπηγείων να ανέρχεται στα 55 εκ. Ευρώ και τη συνολική αξία των assets  στα  100 εκ. περίπου ευρώ. Παρά τα ποσά αυτά που ανακοινώνει το Υπ.Οικ., δε φαίνεται ότι θα μπει ποσό εκκίνησης για το διαγωνισμό που θα τρέξει και οι ενδιαφερόμενοι δε θα χρειαστεί να ξεκινήσουν από τα, ας πούμε 55 εκ. για το διαγωνισμό. Οξύμωρο βέβαια το γεγονός ότι ενώ στην πώληση της ΕΛΒΟ η αρχική αποτίμηση της εταιρείας και των assets τής ανερχόταν στα 23εκ. ευρώ, τελικά η Plasan, ήταν η μόνη που κατέθεσε προσφορά καί αυτή ανερχόταν στα 1.5 εκ. ευρώ η οποία μετά από διαπραγματεύσεις ανέβηκε στα 3 εκ. ευρώ με το ελληνικό δημόσιο να μπορεί να επαναγοράσει το 21% της εταιρείας μελλοντικά δηλαδή να πληρώσει πολύ πάνω από τα 3εκ. που έλαβε.

Αντίθετα, στο Σκαραμαγκά η πρόταση του κ.Πριόβολου ανερχόταν στα 15 εκ. ευρώ στο διαγωνισμό με την εταιρεία να δεσμεύεται για άμεσες επενδύσεις δεκάδων εκ. ευρώ αφού αναλάμβανε τα ναυπηγεία, σε βάθος 15ετιας. Η μη αποδοχή της προσφοράς της Pyletech έφερε τη δριμεία κριτική της εταιρείας η οποία με ανακοίνωσή της τόνιζε ότι το ποσό εξαγοράς το καθορίζει η αγορά και όχι η όποια ειδική διαχείριση η Υπουργείο, στηρίζοντας την ανακοίνωσή της σε περιπτώσεις άλλων ευρωπαϊκών ναυπηγείων. Η εταιρεία θα κατέβει με την ίδια προσφορά και στον επόμενο διαγωνισμό.

Παρόλα αυτά, όσο ο χρόνος κυλά, τα χρέη των ναυπηγείων ανεβαίνουν και η εξυγίανσή τους καθίσταται και πιο δύσκολη ενώ και ο Δήμος Χαϊδαρίου εμπλέκεται στην υπόθεση αφού θεωρεί ότι του ανήκει μέρος της παραλίας των ναυπηγείων και θα διεκδικήσει μέρος τους ή αποζημίωση από το κράτος. Αυτή η εξέλιξη σημαίνει πολλαπλές εμπλοκές με τα δικαστήρια τα επόμενα έτη.

Τα ναυπηγεία Ελευσίνας ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εξυγίανσής τους με τα χρέη της εταιρείας να έχουν φτάσει στο δυσθεώρητο ύψος των 400εκ. ευρώ. Η ΟΝΕΧ η οποία είναι και η ανάδοχος εταιρεία των ναυπηγείων Ελευσίνας, θα κληθεί τα επόμενα έτη να τρέξει τα ναυπηγεία, να κάνει διακανονισμό χρεών τα οποία είναι κυρίως προς το δημόσιο και να φέρει σε αυτά εργασία. Η αμερικανική τράπεζα χρηματοδοτήσεων και επενδύσεων, DFC έχει δεσμευθεί να συνδράμει στο έργο των ναυπηγείων αλλά με όρους που ακόμα δε γνωρίζουμε, με τη συμφωνία αυτή να έχει γίνει με τη διαμεσολάβηση της πρεσβείας και τη συνεργασία του Υπουργείου Ανάπτυξης. 

Εμπλοκή σημειώθηκε και σε αυτά με ανακοινώσεις της εταιρείας AXIS η οποία κατέχει ποσοστό στα ναυπηγεία και έχει προβάλει δημοσίως τις θέσεις της κατά της διαδικασίας που ακολουθήθηκε αλλά με ενστάσεις προς αυτά που υποστηρίζει η εταιρεία αυτή ακόμα και από το σωματείο των εργαζομένων.

Για το αν η λύση στα ναυπηγεία περιλαμβάνει και το πρόγραμμα νέων φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, θα αναφερθούμε εκτενέστατα σε επόμενο άρθρο.